Beste smartphone vergelijken

Wat is de beste smartphone van 2016? De meest populaire telefoons komen van fabrikant Apple, Samsung en Sony. Apple lanceert in 2015 de iPhone 6s, eind 2016 wordt de iPhone 7 verwacht. Onlangs heeft Samsung de s7 gelanceerd, de opvolger van de s6 en en s6 Edge. In 2015 lanceerd Sony de nieuwe Xperia, de Xperia Z5 en Z5 compact (de kleinere variant). Dit jaar wordt verwacht dat Sony haar Xperia Z6 zal uitbrengen, wederom in twee varianten. Om te beoordelen zullen gelijkwaardige telefoons met elkaar vergeleken kunnen worden. Gelet op prijs, kwaliteit en specificaties. Het vergelijken van de Samsung s7 met de iPhone 6s of Xperia Z5 is niet een geheel eerlijke vergelijking, aangezien Samsung onlangs de s7 heeft uitgebracht. Dit terwijl Sony en Apple al een jaar de (oude) smartphone op de markt heeft liggen.

Sony Xperia Z5

Net zoals de midden klasse telefoon van Sony, komt de Z5 met een IP68-classificatie waardoor de telefoon waterdicht is. Bellen in de regen of je telefoon mee onderwater nemen om foto’s te maken is hierdoor mogelijk. Verder wil Sony de Z5 onderscheiden door een goede camera. Camerafuncties, zoals: 23 megapixel Exmor RS camera, een snelle autofocus van 0.03 seconden en een scherpe digitale zoom. Volgens Sony is de batterijduur van de telefoon twee dagen. Lees meer over de Sony op Sonymobile.com

Apple iPhone 6s

Apple heeft het grootste marktaandeel van de smartphone-industrie. Alle grote merken, zoals Sony, Samsung, LG en Nokia delen de andere helft. Apple is duidelijk merk met goede kwaliteit producten, maar de specificaties van de Samsung s6, s6 Edge en (nieuwe) s7 bieden meer mogelijkheden.

Samsung s6 Edge en s7

In mei lanceert samsung haar nieuwe smartphone, de s7 en s7 Edge. Net zoals de Sony Xperia reeks, zal de s7 voorzien zijn van een IP68-classificatie. Hierdoor is de telefoon ook waterdicht. De Samsung gaat verder dan HD. De (oude) s6 kon al in 4k filmen, en nu zal de s7 een 4k scherm hebben. Met de slimme Almoled technologie van Samsung belooft de spectaculair mooie beelden op te leveren.

Smartphone abonnement vergelijken

De vergeleken smartphones zitten in een gelijkwaardig prijs segment. Je kan de smartphone los kopen of met abonnement. De meeste mensen zullen een smartphone met abonnement kopen. Hierdoor betaal je de telefoon in feite in termijnen af. Er zijn verschillende providers die deze smartphones aanbieden met verschillende soorten abonnementen. Abonnement pakketten zoals, onbeperkt bellen, EU internet, surfen op het 4G wifi netwerk behoren tot de mogelijkheid. De prijzen en voorwaarden kunnen per provider enorm verschillen. Het is daarom slim telecom aanbieders met elkaar te vergelijken. Wil je providers met elkaar vergelijken voor bijv. Het goedkoopste iPhone 6s abonnement? Klik hier, vergelijk en bespaar geld.

(27)