Hoe goed ken jij Whatsapp?

Het is misschien wel de meest gebruikte app om mensen met elkaar te verbinden: Whatsapp. Sinds de opkomst van wifi en data op je mobiel, is deze manier van met elkaar communiceren niet meer weg te denken. Hoe vroeger een belletje werd gemaakt, of een smsje werd verstuurd, worden nu hele lappen tekst, foto’s, video’s, emoji’s, bestanden en noem het maar op met elkaar gedeeld. Maar hoe goed ken jij de features van die handige appje?

Tekstopmaak

Sinds de update van eind maart, kun je nu ook tekst opmaken in Whatsapp. Dit kan je doen door middel van de volgende codes:
* tekst tussen sterretjes voor dikgedrukt *
_ tekst tussen liggende streepjes voor cursief_
~ tekst tussen golfjes voor doorgestreept ~
Of je kunt een combinatie van twee of zelfs alle drie maken. Je ziet de opmaak pas op het moment dat je het bericht verstuurd, dus controleer voordat je het doorstuurt eerst of je aan beide kanten van je tekst de code hebt meegenomen. Ook is het nog even wachten, maar dan zullen er ook nog andere opmaakopties bijkomen.

Op de computer

Heb je even geen mobiel tot beschikking of heb je geen mobiel met data, maar wil je toch bijblijven met de groepsgesprekken? Dan kun je het programma downloaden op je pc. Binnenkort zou het zelfs mogelijk worden om met deze desktop versie ook te videobellen.

Beginscherm iPhone berichten uitschakelen

Op de iPhone zie een een preview van Whatsapp berichten op het slotscherm. Zo kun je gelijk zien wie wat schrijft. Wil je dit uitschakelen zodat vreemden niet zomaar jouw berichtjes kunnen meelezen? Schakel dan de preview, maar niet de notificatie uit. Dan kan via de Whatsapp instellingen bij ‘meldingen’. Zet het schuifje ‘toon voorvertoning’ uit en klaar ben je!

Berichten markeren met een ster

Zit je in een chat waarbij iemand iets zegt dat je écht moet onthouden (zoals een adres, telefoonnummer of ander belangrijk bericht)? Markeer deze tekst dan met een sterretje. Houdt het tekstballonnetje ingedrukt zodat deze wordt geselecteerd. Nu zie je een menuutje met een prullenbak, kopiëren of doorsturen, maar ook helemaal links een sterretje. Door deze in te drukken markeer je het bericht en kan je gewoon verder praten zonder het later weer via scrollen te moeten vinden. Want dit bericht kun je simpel terugvinden in je hoofdmenu van Whatsapp. Klik op de knap van je instellingen en klik op ‘berichten met ster’ om je gemarkeerde berichten terug te vinden.

Snelkoppeling naar gesprek

Wil je binnen 1 klik bij een gesprek kunnen zijn? Maak dan een snelkoppeling op je ‘bureaublad’. Houdt het gesprek dat je wilt koppelen ingedrukt en klik op ‘snelkoppeling maken voor chat’. Deze is nu toegevoegd op je hoofdscherm. Dit werkt echter alleen voor Android telefoons.

(14)