Je dagje uit, maar dan voor minder

Een dagje weg naar de dierentuin, wildland of een ander attractiepark kan zorgen voor een hoop vertier, mooie foto’s en herinneringen voor jaren. Het kan ook nog een nare bijsmaak krijgen doordat de rekening opeens wel erg is opgelopen. De prijzen van dierentuinen en andere wildland liggen immers meestal op een aardig niveau. En daar komen dan ook nog alle drankjes en hapje bij. Tel daarbij op de brandstofkosten, parkeerkosten en overige uitgaven, en je zit zo op een bedrag met in ieder geval twee nullen. Daar kun je wat aan doen. Door vooraf goed na te denken wat echt noodzakelijke uitgaven en welke je er nog aan kunt toevoegen. Het verschil maken we graag hieronder om je te helpen wat te besparen. Buiten een dagje uit is het leven al duur genoeg.

Kijk naar de bereikbaarheid
De meeste attracties zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Soms zijn ze zelfs zo dichtbij dat een rekensommetje je misschien kan helpen wat over te houden. Misschien is dit het uitgelezen moment om dat kortingskaartje te gebruiken voor de trein, voordat die is verlopen. Bedenk ook dat als je kleine kinderen hebt, deze vaak gratis kunnen meereizen. Dat scheelt ook weer. Het zou helemaal mooi zijn als je de attractie op de fiets kunt bereiken, natuurlijk.

Neem eten en drinken mee
Je hoeft natuurlijk niet de hele dag te lopen op boterhammen van thuis en koffie uit een thermoskan, maar alles wat je niet extra hoeft te kopen in de dierentuin of wildland, is mooi meegenomen. Ga ervan uit dat al het eten en drinken aanzienlijk duurder is dan thuis. En dat je niet alles in de dierentuin zelf koopt, hoeft niet te zeggen dat je het saai moet houden. Koop alvast de leuke dingen, gewoon bij je supermarkt om de hoek. Zo is een dagje uit een feestje en is er ook nog een extraatje te snoepen voor de kleintjes.

Zoek en pak de korting
Vooraf een zoektochtje op internet helpt je enorm met een reductie van de ticketprijs. Dierenparken en wildlands maken hun kortingen namelijk veelvuldig bekend op internet. Zo weten bezoekers op voorhand dat ze goedkoper op stap kunnen en dat is weer goed voor de opkomst. Kortingen kunnen flink oplopen en gaan bijvoorbeeld ook over speciale arrangementen. Dierenparken voordeel pak je bijvoorbeeld bij overnachtingen, regelingen en combinaties. Zo haal je nog meer uit je dagje uit dan alleen plezier!

 

 

 

 

(24)