Tips voor als je alleen op reis gaat

Het begint een trend te worden: alleen op reis gaan. U kent ze vast wel. Die ene vriend die gaat backpacken in Azië om ”zichzelf opnieuw te vinden”. Maar wat ieders motief ook is, alleen reizen is een wereldervaring. Niet alleen leer je om op eigen benen te staan. Ook leer je veel nieuwe mensen kennen die misschien eindigen als vrienden voor het leven, of wie weet vind je je ware ergens in een hostel. Desalniettemin , alleen reizen heeft ook veel haken en ogen. Maar vrees niet, wij hebben hier wat tips verzameld om jullie solo-travelers op gang te helpen. 

Een accomodatie vinden

Het meest vanzelfsprekende om een accommodatie te vinden is natuurlijk een hostel, maar velen vinden dat een hostel nou eenmaal hoort bij de backpack experience. Voor de mensen die de film ‘Hostel‘ hebben bekeken en zich er niet helemaal comfortabel bij voelen, vrees niet. Er zijn nog zat andere opties, zoals: Bed & Breakfast en Airbnb. Echter, zijn hostels wel de makkelijkste manieren om nieuwe mensen te leren kennen op je reis.

Overhaast het niet

Het best even een culture-shock zijn als je bent aangekomen bij je ebstemming en dat is helemaal niet erg. Zolang je er maar bewust van bent en je jezelf de ruimte geeft om te acclimatiseren om je nieuwe omgeving. Zoek rustig uit wat je wilt doen bij je nieuwe bestemming en spring niet gelijk van A naar B.

Meng met de locals

Als je gezelschap zoekt, zijn er paar plekken waar je wat makkelijker mensen ontmoet. Wat ik zelf wel eens deed was ergens in mijn eentje een hapje eten bij een cafeetje. Op plekken waar een bar aanwezig is het wat makkelijker om aan anderen mensen die alleen zijn te vragen of je aan mag schuiven. Ook zijn koffietentjes een goede plek om gezelschap te zoeken. Als je bijvoorbeeld even een boekje of een tijdschrift aan het lezen bent is het voor veel anderen ook duidelijk dat je alleen bent en zijn anderen ook sneller geneigd om een praatje met je te komen maken. Extra tip: nuttig je belangrijkste maaltijd rond de middaguren, dan zijn de prijzen wat backpacker-vriendelijker.

Verzeker jezelf

Je moet altijd verzekerd zijn, zodat je in het buitenland niet voor rare fratsen terecht komt te staan. Er zijn diverse verzekeringen voor mensen die een langere tijd op reis gaan, zoals een Globetrotter verzekering. Die zijn helemaal niet duur en dan heb je meteen garantie dat de kosten niet de pan uitreizen.

(1)