De geschiedenis van de paperclip

In dit artikel beschrijf ik waar de paperclip vandaan komt. De geschiedenis van de paperclip is interessant en dan ook zeker het noemen waard. Ook vertel ik wat handige toepassingen zijn van paperclips. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de paperclip en zal jij de paperclip dan ook meer gaan waarderen!

Geschiedenis van de paperclip

Het eerste patent van de paperclip stamt uit 1867. Deze paperclip werd toen de Fay paperclip genoemd. Toen was de paperclip nog een driehoek. De bedenker van deze paperclip heeft echter geen groot geld verdiend met deze paperclip. Dit, aangezien andere vormen van paperclips weer op een ander patent konden staan! Er zijn daarom ook veel paperclips gekomen met andere vormen. De moderne paperclip is het resultaat van deze jarenlange strijd om de beste paperclip.

Moderne paperclip

De moderne paperclip is gemiddeld 10 cm lang en heeft rondingen. Niet meer de hoekige versie uit 1867 dus. Dit komt omdat de oude versie vaak het papier beschadigde. Uiteraard moest hier wat op gevonden worden. De rondingen waren deels de oplossing voor dit probleem. Ook het toevoegen van een plastic coating aan de paperclips lossen dit probleem deels op. De paperclip is met deze toepassingen dus geperfectioneerd!

Andere gebruiken voor paperclips

Uiteraard wordt de paperclip het meeste gebruikt om papier bij elkaar te houden. Echter zijn er nog vele andere toe toepassingen voor paperclips. Zo heeft iedereen tegenwoordig wel eens het probleem van het niet open krijgen van zijn of haar simkaart slot van de smartphone. De paperclip komt bij dit probleem goed van pas. Paperclips worden ook erg vaak gebruikt als fiches bij kaartspellen. Omdat paperclips erg goedkoop zijn en compact kunnen ze hier perfect voor gebruikt worden. Een andere leuke toepassing voor paperclips is het verminderen van verveling. Zo bleek uit een brits onderzoek dat 6 procent van de paperclips wordt verbogen tijdens telefoongesprekken. Zo kan een paperclip dus ook helpen tegen zenuwen! Paperclips kunnen verder nog gebruikt worden als tandenstoker, of om het vuil onder de nagels weg te halen. De bedenker van de orginele Fay paperclip had waarschijnlijk nooit gedacht dat de paperclips voor deze doeleinden gebruikt zouden worden. Eén van de laatste toepassingen voor paperclips is er één die de maker van de paperclip nooit als toepassing zou willen, namelijk; inbreken. Inbrekers gebruiken paperclips erg vaak voor het openen van sloten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wel erg handig als jij zelf voor jouw eigen dichte deur komt te staan natuurlijk!

 

(19)