Cementtegels als decoratie

Portugese cementtegels

Portugese cementtegels bestaan uit cement, zand en water, aangevuld met een toplaag van marmerpoeder en kleurpigment. Deze techniek vindt zijn oorsprong bij de Moren die dergelijke tegels gebruikten in prachtige paleizen en luxe gebouwen. Laat in de 19e eeuw is deze techniek overgewaaid naar Europa. In onze moderne tijd worden cementtegels veel gebruikt bij de tuinaanleg en op diverse plaatsen in woningen en gebouwen. En niet zonder reden, want de mogelijkheden zijn talrijk, er kan oneindig gevarieerd worden met motieven en vormen. Hierdoor kunnen muren en vloeren een hele aparte, prachtige uitstraling krijgen Ook in de horeca worden cementtegels veelvuldig gebuikt om de horecagelegenheid een eigen gezicht te geven. Op die manier kan er in restaurants een intieme sfeer worden gecreëerd of een chique uitstraling worden verkregen. Maar nogmaals, de mogelijkheden zijn oneindig en zo ook de locaties waar deze techniek kan worden toegepast.
Nog altijd worden in Marokko prachtige cementtegels ambachtelijk, met de hand vervaardigd wat tot een schitterend resultaat kan leiden. En er is veel vraag naar omdat veel mensen zich in de huidige maatschappij willen onderscheiden en hun woning een persoonlijk tintje mee willen geven.

Huis verfraaien met cementtegels

Portugese cementtegels zijn natuurlijk wel wat duurder dan gewone tegels zonder motief of decoratie, maar dat is natuurlijk niet verwonderlijk. De cementtegels worden immers dikwijls met de hand vervaardigd en dat werk kan bijzonder arbeidsintensief zijn. Maar als u eenmaal een muur of vloer in uw huis of bedrijfsruimte heeft verfraaid met cementegels, dan is het dikwijls een lust voor het oog. U zult ongetwijfeld complimenten krijgen en het kan zeker ook verkoop bevorderend werken, mocht u op een gegeven moment besluiten om uw huis te verkopen. Online zijn diverse sites waar u terecht kunt voor Portugese cementtegels en waar u online voorbeelden kunt zien van huizen waar cementtegels in verwerkt zijn. Het spreekt uiteraard voor zich dat er diverse bedrijven zijn die het plaatsen van de tegels voor u kunnen realiseren.

(192)