Goedkope zorgverzekering afsluiten

Op internet zijn er tegenwoordig heel veel vergelijkingssites te vinden die producten of diensten met elkaar vergelijken om de keuze voor consumenten die het product of dienst willen aanschaffen te vereenvoudigen. Independer bijvoorbeeld is een heel bekende vergelijkingssite voor financiële producten. Kieskeurig vergelijkt vooral veel huishoudelijke producten met elkaar waarbij naast de prijs ook bijvoorbeeld de service wordt bekeken. Vaak kan men heel handig bepaalde eigenschappen van een product aanvinken waarnaar men op zoek is en zo een goede selectie maken online om te gaan vergelijken.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ook op het gebied van zorgverzekeringen zijn diverse vergelijkingssites online te vinden waar men op zoek kan gaan naar een goedkope zorgverzekering voor 2014 met de beste aanvullende verzekering. De verschillen zitten dan vooral in de aanvullende verzekeringen en de dekkingen. Want bij de ene zorgverzekeraar is de vergoeding voor bijvoorbeeld fysiotherapie of psychologische hulp heel anders dan bij de andere verzekeraar. Bij het vergelijken van de diverse zorgaanbieders is het verstandig om ook goed naar uw persoonlijke situatie te kijken. Hebt u bijvoorbeeld een heel sterk gebit dan is het wellicht niet nodig de allerbeste aanvullende tandartsverzekering af te sluiten die er is. Bezoekt u regelmatig een fysiotherapeut in verband met sporten of een aandoening, dus zoekt u die zorgverzekering waar de behandelingen voor fysiotherapie het beste geregeld is, enz.

Vergelijkingssites onder de loep

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een onderzoek gedaan naar de handelswijze van vergelijkingssites van financiële producten. Ze kwamen tot de conclusie dat sommige vergelijkingssites hun eigen belang te veel lieten meewegen in het resultaat en daardoor dus niet objectief te noemen zijn. Let er dus goed op bij welke vergelijkingssite u producten of diensten gaar vergelijken, en welke belangen er mee kunnen spelen.

(193)