Een verstopping voorkomen

Verstoppingen komen veel vaker door bewoners dan door de techniek achter het toilet of de afvoer. Maar weinig mensen weten hoe een afvoer werkt en hoe kwetsbaar een afvoer kan zijn. Als loodgieter Bodegraven maak ik de allergekste dingen mee. Mensen spoelen werkelijk waar alles door het toilet en dat terwijl dit helemaal niet kan. Een afvoer is namelijk een vrij smalle doorgang en kan dus helemaal niet zoveel grote objecten doorspoelen. Een afvoer verstopt hierdoor regelmatig en veel vaker door wat mensen door het toilet of de gootsteen spoelen dan door technische mankementen aan de afvoer.

Tip 1: Pas op met wat je doorspoelt

Wanneer je denk dat een toilet een prullenbak is, dan zit je er goed naast. Als loodgieter kom ik werkelijk waar de gekste dingen tegen. Zo had laatst iemand zijn toilet schoongemaakt met van die vochtige schoonmaakdoekjes, maar in plaats van ze netjes in het toilet te gooien besloot deze meneer ze door het toilet te spoelen. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen dat het toilet vervolgens goed verstopt zat. Verder komen wij regelmatig dingen tegen als lege tandpasta tubes, borstels en hele klonten toiletpapier. Want ook door dat verschrikkelijk dikke 3-laags toiletpapier kan een toilet vrij snel verstoppen.

Spoel af en toe met vloeibare ontstopper

Echte verstoppingen kun je natuurlijk niet oplossen met vloeibare ontstopper, maar je kunt diverse verstoppingen wel voorkomen door af en toe te spoelen met vloeibare ontstopper. Wanneer je denkt dat je toilet dreigt te verstoppen, spoel dan eens met vloeibare ontstopper en je zult zien dat dit een enorm effect heeft en je veel minder last hebt van verstoppingen.
Toch last van een verstopping?
Heb je uiteindelijk toch last van een verstopping? Dat kan natuurlijk gebeuren, vaak wordt de loodgieter vergoed door de verzekering. Dus ga niet zelf zitten knoeien, maar bel lekker gemakkelijk een loodgieter.

(1)