Studentenkamer goed inrichten?

Je gaat studeren in een andere stad en besluit op kamers te gaan. Naar veel zoeken heb je dan eindelijk de kamer gevonden die je wou. Maar voordat je het echt jouw kamer kan noemen moet hij nog wel eerst ingericht worden.
Hieronder volgt een aantal simpele tips om je te helpen met het creëren van jouw ideale studentenkamer.

Gebruik de ruimte goed

De meeste studentenkamers zijn niet heel erg groot. Gebruik de ruimte die je hebt dus zo goed mogelijk. Dit kun je doen door zo veel mogelijk spullen op te hangen of in kasten op te bergen.

Deel je kamer op in bepaalde gedeelten

Omdat je eigenlijk een gedeelte van een huis in maar één kamer moet krijgen is het een goed idee om deze een beetje op te delen. Zo kun je een studie gedeelte maken met een bureau, bureaustoel en laptop. Verder kun je denken aan een slaapgedeelte met je bed en een soort woongedeelte met een kleine bank of stoel, een eventuele tv en een klein tafeltje.

Gebruik praktische maar toch leuke meubels

lockerkast
Aangezien je de ruimte goed moet benutten moet je goed nadenken over de meubels. Het is handig om wat kleinere meubels te gebruiken zodat je meer ruimte overhoudt. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen meubels meer kan kopen die jij leuk vindt. Er zijn bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in dit soort situaties. Deze hebben eigenlijk voor iedereen meubels die zowel praktisch zijn als er leuk uitzien. Erg handig en ook leuk is bijvoorbeeld een lockerkast op je kamer waar je je studieboeken in kunt opbergen.

Vergeet de schoonmaakspullen niet

Bij het uitkiezen van al die leuke meubels moet je natuurlijk niet vergeten om de schoonmaakspullen in te slaan. Het is misschien niet het spannendste om uit te zoeken maar je zal er snel genoeg achter komen dat je ze zeker nodig hebt.

De details maken het echt jouw kamer

Vergeet niet om naast al je meubels ook wat kleine dingetjes toe te voegen die bij je passen. Denk hierbij aan foto’s, schilderijtjes, posters wat souvenirtjes of misschien een muziekinstrument zoals een gitaar. Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in jouw kamer en het toevoegen van wat kleine dingetjes kan daar erg bij helpen.

Hulp bij het inrichten van je studentenkamer

Al met al is het een best klus om je studentenkamer in te richten. De juiste meubels uitkiezen is hier een groot onderdeel van. Het is daarom slim om een kijkje te nemen op de webshops van bepaalde bedrijven die zich hierin verdiepen. Doe dat en gebruik deze tips en je hebt een mooie kamer om mee aan je studie te beginnen.

(28)