De voor en nadelen van een auto van de zaak

leasetrader-leaseauto
Het is natuurlijk heel erg lekker, zo’n auto van de zaak. Maar kleven hier alleen maar voordelen aan? Of zitten er nog een hoop addertjes onder het gras waar de meeste mensen niet direct aan denken als zij een overeenstemming met hun baas aan gaan. Als je bijvoorbeeld al een auto hebt, wil je dan bijvoorbeeld wel een auto leasen van de zaak? Moet ik bijvoorbeeld mijn kilometers bijhouden via een ritregistratie? Wij zetten de voor en nadelen op een rijtje en je kunt dan precies bepalen of het voordeel heeft of niet om een auto van de zaak te nemen.

Voordelen auto van de zaak:

– In principe is het hebben van een auto van de zaak een deel van je loon. Je krijgt vaak een tankpas van de zaak en het gaat van je bruto uurloon af waardoor je vaak veel geld bespaart ten opzichte van een eigen auto. Omdat je het contractueel vast hebt gelegd kan je baas de auto niet zomaar afnemen van je.

– Wat heel erg lekker is, is dat je bedrijf alle kosten qua verzekeringen dekt. Dus een groot voordeel hierboven is dat je brandstof wordt betaald maar ook je verzekeringen. Alles bij elkaar kan dit flink oplopen en kan je hier grote voordeel uit halen.

– Je kan het heel goed gebruiken als je een loonsverhoging wil. De meeste bedrijven vinden het lastig om je uurloon omhoog te doen en dus is het verkrijgen van een auto van de zaak een prima alternatief. Het kost het bedrijf zelf namelijk enorm aan kosten en jij rijdt in een bak van de zaak.

– Wat ook mooi is, is dat je bedrijf graag wil dat je in een mooie auto rijdt. Jijzelf zal al snel voor een goedkopere variant gaan, maar meestal heeft je bedrijf een overeenkomst met een dealer en daar vallen een aantal modellen in waaruit jij kan kiezen.

Nadelen auto van de zaak:

– Houd rekening dat het bedrag wat je betaalt aan de auto niet als loon wordt mee gerekend. Vandaar dat je minder vakantiegeld krijgt en minder pensioen. Maar je bespaart natuurlijk ook een hoop geld door het rijden in je auto van de zaak.

– Je hebt vaak dezelfde auto als je collega. Als je graag wil opvallen met een andere auto kan dit nog weleens een probleem zijn.

– Let goed op de rittenregistratie die je moet bijhouden. De belastingdienst komt snel om de hoek kijken als je dit niet goed onder controle hebt.

(200)