Verlichting voor een goede sfeer?

De meeste mensen vinden het heerlijk om in hun eigen huis te zijn. Lekker op de bank televisiekijken, op zolder onze favoriete hobby beoefenen, met vrienden of het gezin lekker eten en bijpraten. Thuis is een veilige plek waar je volledig jezelf kunt zijn, zo zou het in ieder geval moeten zijn. Dus doen we er alles aan om onze woning leuk in te richten, om sfeer te creëren. Voor iedere kamer in het huis is dat natuurlijk weer een aparte opgave, de badkamer bijvoorbeeld wordt heel anders benaderd dan de keuken o f woonkamer.

Kleur in huis

Om te beginnen kunnen we de verschillende vertrekken in ons huis een eigen kleur geven. Onze kinderen bijvoorbeeld hebben zo hun eigen idee over een leuke kamer en zullen kleuren kiezen waar u bijvoorbeeld niet meteen warm voor loopt. Maar goed, zij moeten zich er prettig bij voelen en smaken verschillen uiteraard. Wat het gebruik van kleur betreft hangt het ook een beetje af met welk soort vertrek we te maken hebben. In de badkamer bijvoorbeeld zal er eerder een wat lichtere kleur worden gebruikt dan in de slaapkamer. Veel mensen willen namelijk dat de badkamer frisheid en hygiëne uitstraalt en dan is de kleur wit zeer voor de hand liggend. In de slaapkamer

Huis leuk inrichten?

Ook besteden we veel tijd en aandacht aan het kopen van leuke meubels in ons huis. Voor het zoeken naar een mooie tafel of bankstel kunnen mensen uren en uren uitrekken, vaak eerst online en dan bijvoorbeeld op de meubelboulevard in de buurt. En het zoeken naar de juiste meubels kan ook zo lang duren, omdat het aanbod werkelijk enorm is.

Sfeerverlichting in huis

lampenkapjesDe juiste verlichting in huis is ook heel belangrijk om een bepaalde sfeer op te roepen. Sommige ruimtes zoals bijvoorbeeld de keuken moeten wat feller verlicht worden. Je moet uiteindelijk wel goed kunnen zien wat je kookt en dan is de juiste verlichting prettig. In veel keukens zie je bijvoorbeeld boven het aanrechtblad tl-verlichting, functioneel en helder licht. In de woonkamer wordt meestal wat meer gedimd licht gebruikt om sfeer te creëren. Maar het leuke van het gebruiken van verlichting is dat niets hoeft en alles mag. Door gewoon diverse soorten verlichting te proberen in een vertrek zult u uiteindelijk tevreden zijn met een bepaalde lamp boven die specifieke tafel. En los van licht zelf kunt u ook zorg besteden aan de lamp zelf. Zo zijn er diverse sites op internet waar u mooie lampenkappen voor uw oude lamp kunt aanschaffen. Op die manier kunt u eenvoudig een subtiele verandering te weeg brengen in de verlichting en inrichting in bijvoorbeeld uw huiskamer.

(9)