Goed meten essentieel bij verbouwen

werkschoenen
Wanneer je zover bent om aan een verbouwing te beginnen, moet er uiteraard wel eerst het een en ander gedaan worden aan voorbereiding. Een van die dingen is het opmeten van de ruimtes en oppervlakten die verbouwd gaan worden. Daarnaast moet je voor goed gereedschap zorgen en de juiste kleding zoals bijvoorbeeld veilige werkschoenen. Uiteraard is het ook van belang dat je weet wat je doet, laat klussen waar je echt geen verstand van hebt liever over aan een specialist die er goed in is.
Snel zal je denken aan een rolmaatje of duimstok om iets te gaan opmeten, maar die zijn bij grotere oppervlakten natuurlijk niet zo accuraat en foutjes zijn dan ook snel gemaakt. De oplossing hiervoor is de digitale afstandsmeter.
De digitale afstandsmeter is snel en accuraat in het meten van afstanden en oppervlakten van ruimten. Het meetapparaat stuurt hierbij een signaal af dat weer opgevangen wordt om zo de afstand te bepalen. Dit gebeurt op twee manieren met de laser methode en ultrasone methode.

Laser afstandsmeter

De laser afstandsmeter is de meest accurate methode om afstanden te meten. De laser heeft als voordeel dat deze minder beïnvloed wordt door omstandigheden dan bij de ultrasone meter. Ook bij schuine oppervlakten en het meten van grote afstanden is de laser afstandsmeter uitermate geschikt en nauwkeurig.

Ultrasone afstandsmeter

De ultrasone afstandsmeter zendt net zoals de laser afstandsmeter een signaal af dat weer wordt opgevangen en is zeer accuraat bij binnenruimtes. Het nadeel is wel dat voor buitengebruik deze methode minder geschikt is omdat de wind de meting beïnvloed. Dit is ook het geval bij het meten van ruimten met obstakels en schuine oppervlakten zowel binnen als buiten.

Functies digitale afstandsmeter

De digitale afstandsmeters hebben meerdere functies die handig zijn bij het opmeten van oppervlakten en ruimten. Naast afstand meten kunnen deze meters ook:
min./max. meting: de meter blijft continue meten wat handig bij het meten van afstanden bij ronde muren en schuine hoeken
volume meting: de meting kan de volumeberekening laten zien wanneer de lengte, breedte en hoogte van een ruimte is gemeten
trapezium functie: lengtes en hoeken meten van trapeziumvormige hoeken;
hellingmeting
kamerhoek functie

Toepassingen

De digitale afstandsmeter is handig bij veel soorten klussen en verbouwingen. De meest gebruikte toepassingen waar de afstandsmeter bij gebruikt wordt:
oppervlakte berekening voor het behangen en verven van muren, aanleggen van vloerbedekking of het indelen van ruimten
hoogte en breedte meting voor het plaatsen van kasten en meubels, bepalen van entree afmetingen voor deuren en het inbouwen van keukens of badkamers

(0)