Tegels in een industriële woonstijl

Tegels zijn op het moment weer helemaal trendy! Daar waar tegels vroeger vooral bedoeld waren voor in de badkamer, wc en mogelijk keuken, vind je tegels nu door het hele huis. Je kunt tegels gebruiken voor zowel muren als voor vloerbedekking. De verschillende mogelijkheden aan maten en soorten, maken dat je tegels kunt inzetten bij verschillende stijlen. Ook met een industriële woonstijl met betonlook meubels zijn tegels goed te combineren. Lees hieronder meer over de mogelijkheden met beton en tegels!

Betonlook combineren met tegels

Een hippe, maar stoere stijl van nu: betonlook meubels door het huis heen. Denk aan een betonnen wastafel, of keukenblad. Of misschien heb je wel een betonlook salontafel in de woonkamer. Steen komt weer helemaal terug! En zolang je het combineert met de juiste kleuren, hoeft het niet saai of strak te zijn. Tegels kunnen in combinatie met betonlook meubels een chique effect geven. Combineer een betonnen keukenblad, met glanzende, egaal gekleurde tegels in vissengraat patroon op de keukenmuur. Of bijvoorbeeld een betonnen wasbak in badkamer, met gekleurde tegels met patroon tegen de wand. 

Betontegel

Als je fan bent van de betonlook in je huis, kun je ook gebruik maken van betontegels. De betontegel is een robuuste tegel. Deze robuuste, ruwe tegel zal de industriële woonstijl in je huis nog meer kunnen versterken. Al kun je betontegels ook goed combineren in een woonstijl die meer modern of strak is. Denk erom dat je huis niet te kil wordt door de strakke kleur, maar ruwe oppervlak van een betontegel. Een betontegel alleen zal door zijn kleur niet erg opvallen, maar door het ruwe oppervlak krijgt de tegels iets stoers, waar veel mensen van kunnen genieten in huis. Je zou zelfs een muur van betontegels kunnen maken, voor een stoere sfeer alsof je in een loods staat. 

Doe het zelf beton

Wist je dat het mogelijk is om zelf betonnen projecten te maken? Een aanrechtblad, een wasbak of tafelblad van beton kun je zelf maken. Voor starters zijn er pakketten online verkrijgbaar waar alle benodigdheden in zitten. Ook in de plaatselijke bouwmarkt kunnen ze je helpen met de juiste producten om een beton laag te creëren. Zo kun je zelf aan de slag met meubels die je met beton wilt bedekken om de hippe, maar stoere betonlook te maken. 

Meer weten over tegels in een industriële woonstijl?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor tegels in jouw huis met industriële woonstijl? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan kun je de trends van tegels en van beton in de gaten houden. 

(0)