3 legendarische gitaristen

In dit artikel lees je wat meer over Kurt Cobain, Jimi Hendrix en Mark Knopfler. Drie legendarische gitaristen!

Kurt Cobain
Kurt Donald Cobain was de legendarische gitarist van de band Nirvana. Kurt Cobain werd geboren in Aberdeen in de Amerikaanse staat Washington op 20 februari 1967.

Al vroeg in zijn leven had hij passie voor muziek. In het jaar 1985 ontmoette hij Krist Novoselic. Samen ging zei muziek maken. De eerste projecten liepen allemaal uit op een mislukking. In 1987 richten ze een nieuwe band op die na een aantal naamsveranderingen bekend werd onder de naam Nirvana. De grote doorbraak van Nirvana kwam in 1991 met de hit ‘Smells Like Teen Spirit’ van het album “Nevermind”. Kurt Cobain pleegde in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord en dit betekende het einde van Nirvana. Hiermee behoort hij tot de club van 27 van beroemdheden die op hun 27e gestorven zijn, Ook na de door van Kobain bleef Nirvana ernorm populair. Er zijn intussen al meer dan 50 miljoen albums verkocht van Nirvana.

Jimi Hendrix
Jimi Hendrix is op 27 november 1942 geboren in Seattle in de de Verenigde Staten. Jimi Hendrix kwam ter wereld als Johnny Allen Hendrix en was een flamboyante gitarist. Zijn gitaarspel was revolutionair, hij gebruikte nieuwe akkoorden en had een geheel eigen stijl van spelen. Zijn bekendste nummers zijn: All Along The Watchtower, Hey Joe en Purple Haze.

Gitaren
Jimi Hendrix heeft veel veschillende gitaren bespeeld in zijn leven waaronder de bekende merken Gibson en Fender. De bekendste gitaren die hij gebruikte zijn:

Gibson SG
Gibson Flying V
Gibson Les Paul
Gibson Firebird
Fender Jaguar
Fender Stratocaster
Fender Telecaster
Fender Jazzmaster
Fender Duo-Sonic
Fender Musicmaster

Dood
Jimi Hendrix overleed op 27-jarige leeftijd in London aan een overdosis slaappillen. Ook hiermee behoord hij tot de ‘Forever 27’.

Mark Knopfler
Mark Knopfler is een gitarist uit Schotland. Hij werd geboren op 12 augustus 1949 in Glasgow. Mark Knopfler is vooral bekend geworden om zijn fenomenale gitaarspel bij de band Dire Straits. Hij staat vooral bekend om zijn improviserende spel. Naast gitarist was hij ook de leadzanger van de band. De bekendste nummers van Dire Straits zijn: Sultans of Swing, Money for Nothing en Walk of Life. Hiermee heeft hij grote successen behaald en stond hij onder andere op Glastonbury.

Knopfler gebruikte de gitaren Fender Stratocaster, Gibson Les Paul en National Style-O

Gitaarles
Wil jij zelf ook gitaar leren spelen of een legende worden? Ga dan nu op gitaarles Amsterdam!

(154)