Nieuwe website (laten) maken?

webhostingEr komt een tijd dat je oude website niet meer voldoet aan de eisen van tegenwoordig. De lay-out is achterhaald, de website is niet of nauwelijks leesbaar op mobiele devices zoals een Smartphone of een tablet, de navigatie door de site is eigenlijk heel onduidelijk, en zo zijn er meerdere redenen om over te stappen naar een nieuwe website.

Ander content managementsysteem?

Zoals hierboven al aangegeven kan een verouderd onhandig content managementsysteem (CMS) een van de redenen zijn om over te stappen op een ander CMS, zoals bijvoorbeeld het immens populaire WordPress. WordPress is een relatief gebruikersvriendelijk content managementsysteem dat bovendien gratis is. Er zijn heel veel plugins te verkrijgen voor WordPress om je site naar eigen wens te kunnen opzetten. Wordrpess is ook redelijk goed beveiligd en er wordt continu door vrijwilligers gewerkt aan het verbeteren van de CMS. Bovendien zijn er veel templates voor te krijgen, zowel gratis als betaald, en ook is er ontzettend veel ondersteuning mocht je ergens niet uitkomen.

Zelf een website maken of uitbesteden?

Als je een beetje verstand hebt van html en eventueel PHP kun je redelijk veel zelf doen aan je website. In feite is het een kwestie van WordPress installeren op de server, een mooie template installeren en vervolgens via het Dashboard van WordPress beginnen met het opbouwen van je site. Zeker de teksten kun je natuurlijk zelf schrijven en ook pagina’s aanmaken is niet al te ingewikkeld. Maar er zijn zaken die wat lastiger te realiseren zijn zoals het installeren en goed confituren van een slider bijvoorbeeld. Ook lopen niet alle plug-ins zoals jij het wilt en moet je in sommige gevallen aanpassingen verrichten op de server om een en ander te laten functioneren. In dat geval is het wellicht handig om dan de hulp in te roepen van iemand die er verstand van heeft.
Wil je echt een mooie site die helemaal voldoet aan je wensen dan is het een optie om een professioneel webdesign bedrijf in de arm te nemen. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan maar je kunt dan wel een goedwerkende, mooie website verwachten.

Nieuwe Webhost?

In veel gevallen is men daarnaast ook niet geheel tevreden over de webhost waar de site is gehost. Verschillende nadelen die genoemd worden zijn hoge kosten en slechte bereikbaarheid. Er zijn tegenwoordig genoeg webhostingbedrijven te vinden waar je terecht kunt voor goedkope webhosting en die toch de kwaliteit bieden die je mag verwachten van een dergelijk bedrijf. Ikzelf vind het altijd erg belangrijk dat er snel wordt gereageerd als ik een verzoek heb of een probleem met een van mijn websites. Dan wil ik eigenlijk dezelfde dag een antwoord ontvangen en geen dagen moeten wachten.

(59)

Posted in ICT