Belgische TV programma’s

Het jaar 2016 was een fantastisch jaar voor Belgische Televisie. Reality TV was vorig jaar erg in trek. Programma’s zoals “De Mol” en “Temptation Island”, programma’s die al jaren te zien zijn in België, werden veel bekeken. De website Knack.be heeft eind vorig jaar een artikel geschreven over wat zij de beste programma’s vonden van het afgelopen jaar. In dit artikel zullen we het lijstje doornemen en de beste programma’s opnoemen. Waar gaan deze programma’s en series over? Is het de moeite waard om de programma’s terug te kijken?

#1: De Herontdekking van de Wereld

Het wetenschappelijke programma op Canvas staat in het teken van de wetenschappelijke wereld. We volgen een aantal professoren (een wiskundige, econoom en een bioloog) die terugkijken op spraakmakende gebeurtenissen in de medische en wetenschappelijke wereld. De Herontdekking van de Wereld is het perfecte programma voor nerds en geeks!

#2: De Bril van Martin

In de documentaire“De Bril van Martin” (uitgezonden op Vier), krijgen een kijkje in de keuken van de omstandigheden rond het ontvangen van vluchtelingen in België. De hoofdpersoon in dit verhaal is Martin Heylen, een journalist die afreist naar Sijsele, een klein dorpje in West-Vlaanderen. In een korte periode krijgt het dorpje een vluchtelingenstroom van 500 vluchtelingen voor zijn kiezen, uit een ver oord. Wat is het verhaal achter de gezichten? Kunnen zij zich aanpassen aan de plaatselijke cultuur en de manier van doen? Op dit moment is er in zowel België als Nederland veel ophef over het aannemen van vluchtelingen. In de documentaire krijg je het ware gezicht te zien van vluchtelingen die moeten vluchten uit een door oorlog verscheurd land.

#3: Terug naar Eigen Land

Om in de stemming te blijven van de vluchtelingen die steeds vaker naar België komen, raden wij de serie “Terug naar Eigen Land” aan. 6 uitgesproken, bekende Vlamingen treden in de voetsporen van Syrische vluchtelingen. De meeste vluchtelingen proberen van Syrië naar Turkije te reizen, om zodoende via de Middellandse Zee de overstap te nemen naar het vaste land van Europa. Hartverscheurende momenten en verhalen hebben hier de overtoom. De harde realiteit van vluchten komt hier sterk naar boven. Terug naar Eigen Land is een serie die genomineerd is voor vele prijzen.

Zelf TV kijken?

Wil je zelf TV kijken, maar mis je vaak de programma’s? Gelukkig is daar de oplossing! Bij TVgemist.be kan je gratis en voor niets programma’s terugkijken. Waar wacht je nog op? Hier kan je gelijk naar de site te gaan en TV’s terug te kijken.

Veel plezier met kijken!

(5)