‘Wat is die verlichting Moooi….!’

Als ‘Moooi’ de naam is van een designlabel, dan klinkt dat zeker veelbelovend. De beloftes die schuil gaan in deze naam worden netjes aangekomen wanneer iemand kennismaakt met de producten van het label. Moooi is een Nederlands designmerk dat inmiddels alweer ruim 15 jaar bestaat. De collectie bestaat uit fraaie, bijna kunstzinnige en vooral moooie ontwerpen.

De collectie designmeubelen en verlichting van Moooi is zeer groot en divers. De verzameling producten kenmerkt zich vooral door het functionele aspect dat hand-in-hand gaat met unieke karakter van de ontwerpen.

Verlichting van Moooi

De verlichting van Moooi is van hoge kwaliteit. Gerenommeerd zijn vooral de Random Light van Berjan Pot, de Dandelion van Richard Hutten en de Dear Ingo lamp van Ron Gilat. Het bijzondere aan Moooi is dat veel bekende ontwerpers wel eens een lamp hebben ontworpen voor het Nederlandse design merk. Goed scorende lampen zijn onder meer de Heracleum en de Raimond hanglamp. Deze beide lampen bestaan uit vele LED lampjes.

Meubels in brand

De Moooi Smoke serie zorgt voor een zeer bijzonder verhaald. Deze serie neemt de term ‘rookfauteuil’ wel heel letterlijk. De stoelen en kroonluchter uit deze collectie zijn namelijk letterlijk in brand gestoken waarna ze zijn gelakt. Het doel hiermee is om de producten een smokey uitstraling te geven. Je ziet dit terug in ontwerpen als de Smoke Dining Armchair stoel. Deze stoel mist door het vuur een hap uit de rugleuning.

Ook de Smoke Chair fauteuil en de Smoke Dining Chair stoel zijn aangetast door de brand. Dit zie je weer in het houtskoolpatroon op de poten en de leuning. Elk product uit de Smoke serie wordt met de hand gemaakt. Hierdoor is geen product hetzelfde. Wanneer je voor een uniek stuk design wilt gaan, ga dan voor een Moooi Smoke ontwerp. Moooi producten vind je onder meer op deze website voor design meubels.

(1)