De toegevoegde waarde van Dash

Dash is een cryptocurrency die zichzelf omschrijft als een revolutionair digitaal geld systeem, aldus de website van Dash. Met Dash is het mogelijk om privé en direct online betalingen te verrichten. Dit gebeurd via het open-source platform van Dash die gehost wordt door duizenden gebruikers over de hele wereld.

De anonimiteit

Tegenwoordig is er veel te doen over de gegevens die van mensen ‘gestolen’ worden. Denk maar aan de ontwikkelingen rond Facebook van de laatste tijd. Dash heeft hier een antwoord op, het is namelijk mogelijk om geheel anoniem transacties te doen met Dash. Dit is positief aangezien de privacy van de mensen hiermee niet geschaad kan worden. Echter kan dit er ook voor zorgen dat Dash gebruikt wordt door mensen met verkeerde bedoelingen. Dit is de keerzijde van de volledige anonimiteit die je met Dash creëert.

Het PoW algoritme

Dash maakt, net als Bitcoin, gebruik van het PoW (Proof of Work) systeem. Dit systeem houdt in dat je coins verdient op basis van het werk dat je verricht. Het werk dat verricht wordt is het mijnen van de Dash coins. De laatste tijd is het mijnen vaker negatief dan positief in het nieuws, dit komt doordat het mijnen van de verschillende cryptocurrencies veel energie kost en daarmee zorgt voor vervuiling in de wereld. Het kan voor mijners echter wel een lucratief verdienmodel zijn.

Lage transactiekosten

De transactiekosten die betaalt moeten worden bij een overschrijving met Dash zijn redelijk laag. Zeker ten opzichte van de Bitcoin, de transactiekosten die daar betaald moeten worden zijn aanzienlijk hoger (hier wordt echter aan gewerkt door het doorvoeren van het lightning network). Door de lage transactiekosten kiezen sommige mensen eerder voor Dash dan voor Bitcoin, puur omdat de transactiekosten een stuk lager zijn.

Het opslaan van Dash

Voor het opslaan van je Dash coins is het verstandig om gebruik te maken van de officiële Dash wallet of een cold storage wallet, denk hierbij aan een Ledger Wallet of een Trezor. Het is namelijk niet verstandig om je Dash op de beurs of een ander handelsplatform te laten staan. Het veiligst is dus de Dash wallet of de cold storage wallet. Indien je je Dash hier bewaard zijn ze een stuk veiliger dan op bijvoorbeeld de verschillende exchanges die er beschikbaar zijn.

 

Dash kopen kan op termijn een interessante investering zijn. Echter is het van belang dat er wel wordt gezorgd voor een goede wallet waarin de Dash coins veilig opgeslagen kunnen worden. Hiervoor is het ook belangrijk om zelf nog onderzoek te doen naar wat voor jou persoonlijk de beste optie is.

(62)