Geld voor je droomhuis

Wellicht kijkt u er al jaren naar uit om op een dag een huis te laten bouwen waarvan het ontwerp door jezelf is opgesteld met behulp van een architect. Misschien spaart u er al jaren voor om op een dag je eigen huis te kunnen laten ontwerpen en bouwen en is het moment bijna aangebroken waarop uw dromen door kunnen stoten naar de realiteit.

Als een eigen huis bouwen voor u financieel mogelijk is geworden is het wel verstandig om een aantal tips ten harte te nemen zodat u het bouwproject geen teleurstelling maar een succes zal worden. Dus is het belangrijk dat je goed oplet waar je eventueel geld kan lenen. Dus als je toch dan geld gaat lenen doe het dan voor die verbouwing.

Hoe u een betrouwbare bouwbedrijf uitkiest

Er zijn een heleboel goede bouwbedrijven, maar als u een goudeerlijke bouwbedrijf zoekt die niet als doel heeft om uit uw bouwproject een extra slaatje te slaan is het belangrijk om voldoende informatie op te vragen. Vraag om een portfolio met contactgegevens van referenties zodat u woningeigenaren kan benaderen die hun huis hebben laten bouwen door het bouwbedrijf waar u in zee mee wilt gaan.

Door de referenties op te bellen krijgt u een indruk van hoe de samenwerking was, of de kosten a priori en concreet in kaart was gebracht. En of de kosten uiteindelijk niet onverwachts hoger werd. Vooral zekerheid over het kostenplaatje is van belang bij het ondervragen van de referenties. Nog een punt dat u bij een referentie onder de aandacht kan brengen is of zij tevreden zijn over het materiaal dat gebruikt is en de advisering hierover.

Kies een bouwbedrijf en architect met portfolio die aansluit op uw smaak

Nog een heel belangrijk punt is dat uw smaak in lijn dient te zijn met het eerdere werk van de architect en bouwbedrijf. Het kan zijn dat een bouwbedrijf betrouwbaar is maar dat u toch niet op één lijn zit doordat uw smaak en wensen erg verschillen van de eerder gemaakte woningen van de architect en bouwbedrijf.

Neem dus een architect waarvan het eerder werk u erg aanspreekt en al op één lijn is met uw smaak. Let bij het kiezen van een bouwbedrijf niet alleen op de villa’s die zij hebben gebouwd die qua stijl aansluiten op uw droomvilla. Let ook op het materiaal dat is gebruikt en de afwerking die is gedaan.

(3)