Tips om je website beter te laten scoren in Google

Om met je website beter te scoren in Google kun je aan SEO optimalisatie doen. Google probeert meest relevante en kwalitatief goede website het hoogst te tonen. SEO is optimalisatie zijn activiteiten waarbij je Google duidelijk maakt dat je website relevant is. Een goede geoptimaliseerde website als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont kan zeker helpen.

SEO kan gebeuren :

  • On page optimalisatie – op de website
  • Off page optimalisatie – buiten de website

Optimalisatie voor Google vereiste bijna dezelfde acties als optimaliseren voor andere grote zoekmachines. En de overgrote meerderheid in Nederland zoekt bij Google.

Belangrijke SEO factoren

Er zijn diverse factoren van belang. Te veel om op te noemen. Alle factoren geven een beetje waarde. De factoren bij elkaar opgeteld bepaalt de hele kracht. Daarom stip ik er maar een paar aan. In het algemeen is het belangrijk om te zorgen dat je website goede inhoud krijgt.  Een onderdeel is goede teksten. En goede koppen moeten goede koppen boven de teksten krijgen. Die aangeven waar het onderwerp over gaat. Kijk maar naar de kop boven dit stukje tekst.

Een goede domeinnaam

Een domeinnaam kan een  belangrijk kernwoord bevatten. Wanneer iemand een link naar je plaatst zonder extra tekst dan staat er in ieder geval een kernwoord waar je website over gaat. Zowel duidelijk voor de bezoeker als voor Google.

Bij alleen een merknaam als domeinnaam laat je dit kleine voordeeltje schieten.  Dat is op zich niet een probleem. Want Google hecht hieraan veel minder waarde dan vroeger. En een eigen merknaam kan lekker in het gehoor liggen, kenmerkend worden of makkelijk onthouden worden.

Links naar je website zijn een positief teken. Zolang het er niet geautomatiseerd veel van dezelfde links op verschillende websites geplaatst worden.

Er zijn nog veel meer factoren. Afhankelijk van hoe je ze opsplitst worden er soms 200 genoemd.  Er is nog meer te lezen over het SEO optimalisatie van  teksten en plaatjes.  Die optimalisatie is vrij makkelijk te doen.  Ook kun je er nog andere optimalisatie mogelijkheden vinden.

Waarom Internet Marketing?

Internet marketing is een algemeen begrip. Het zijn manieren om bezoekers naar je website te trekken. Dit kan bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen. Daar zijn een paar bekende manieren voor:

  • Zoekmachine marketing. De meest bekende is Google AdWords. Meestal betaal je per klik.
  • Affiliate marketing – Op andere websites adverteren op commissiebasis

Richt campagnes altijd op je doelgroep. Marketing tools zoals Google AdWords geven voor internet campagnes verschillende mogelijkheden om dat goed in te richten.

Internet marketing en expertise

Het goed inrichten van dergelijke campagnes is vaak niet zo makkelijk. Niet goed ingerichte campagnes kosten vaak te veel geld. Je moet dus zorgen dat je zelf de kennis hebt of krijgt. Of je moet een externe expert inhuren die het doet. Dit laatste heeft als voordeel dat deze enkel daarin gespecialiseerd is, en de laatste ontwikkelingen volgt.  Eigen kennis is natuurlijk nooit weg. Maar vereist meestal doorlopende bijscholing.

Zorg er voor dat je in ieder geval voldoende geïnformeerd bent of wordt om goed te kunnen overleggen met een externe professional en kunt beoordelen wat de beste aanpak is.

Meet effect SEO optimalisatie en marketing campagnes

Zorg dat je altijd je resultaten van optimalisatie en internet marketing activiteiten meet. Zorg dat je statistieken kunt verzamelen. Google Analytics  is gratis en wordt hiervoor veel gebruikt.

(6)