Gevaren van nieuwe technologie

Er zijn helaas veel criminelen actief op het world wide web. Om jou te helpen kaart ik een aantal belangrijke punten aan en vertel ik wat je er tegen kunt doen.

Een erg populaire manier van scammen is het kopiëren van websites. Alleen al in 2018 zijn er honderden website uit ge lucht gehaald. De ongelukkige die daar iets hebben besteld kregen nooit iets geleverd, helaas zijn zij ook het aankoopbedrag kwijt. Deze dieven zijn actief op het gebied van namaak webwinkels. Zo kopiëren zij de gehele website en bieden zij dezelfde producten aan als de originele leverancier. Helaas komen deze producten nooit aan en zijn de mensen hun geld kwijt.

Nuttige tips tegen scammers

  1. Betaal nooit! 99,99% van de bedreigingen worden nooit uitgevoerd. Mensen die wel betaalden krijgen alleen maar meer dreigementen en moeten meer betalen, het zal nooit ophouden.
  2. Probeer zoveel mogelijk gegevens van de scammer te noteren.
  3. Als er afbeeldingen zijn gemaakt, haal deze door je antivirus scanner.
  4. Blokkeer de scammer op alle mogelijke manieren.
  5. Open de mails van de scammers niet.

Waarom zou iemand je website hacken?

Eigenaren van kleinere websites denken vaak dat ze geen doelwit zijn voor hackers. Een blog met een paar honderd of paar duizend bezoekers per maand; dat is toch niet interessant voor een hacker? Helaas, toch wel!

Hackers gebruiken namelijk jouw website om via de server mailtjes te versturen. Erg tricky want als Google merkt dat er SPAM vanaf jouw server wordt verstuurd dan heb je kans dat ze jouw website op een blacklist zetten. Ook kunnen ze jouw website gebruiken om geld te verdienen via affiliate programma’s. Hierdoor krijgen ze een commissie als ze op een link klikken.

Soms doen hackers het gewoon voor de fun. Ze vinden het leuk om een site binnen te dringen. Voor de sport.

Tegen gaan

Zorg ervoor dat je een goede marketingpartij hebt. Zij kunnen je allerlei tips geven om je website hackerproof te maken. Pingwin is een marketingpartij met uitgebreide kennis, zeker de moeite waard om bij hen te informeren over de mogelijkheden.

(0)