De elektrische step voor woon-werkverkeer

Stel, je moet het laatste stuk van de woon-werkroute afleggen met een vouwfiets, tram of bus – of misschien wel lopend? Dan is dit artikel voor jou wellicht heel interessant. We gaan het hebben over de elektrische vouwstep, een innovatief vervoermiddel dat rekening houdt met het milieu en een praktisch, compact en snel alternatief biedt voor vouwfietsen en andere traditionele transportoplossingen.

De elektrische vouwstep wint aan populariteit

Handig om mee te nemen in de trein of in de bagageruimte van je auto. In grote Europese steden maken de vouwsteps steeds meer deel uit van het straatbeeld. Zakenmensen, die ontdekken dat ze de voorkeur geven om, de laatste paar kilometer naar werk, de elektrische step te pakken in plaats van te voet gaan of anders. Is de werkdag voorbij? Dan pak je je step van onder de bureau of de kapstok, neemt je spullen mee in de handige opbergtas, plaatst eventueel de handige zadel en ben je, voordat je het weet, al onderweg naar huis. Je voelt je veilig, gezien de brede voetplank en de dikke banden, die niet schrikken van een stoeprandje.

Xiaomi M365 met zadel
De Xiaomi M365 met zadel

Xiaomi imponeert met zijn M365

Er zijn meerdere fabrikanten van elektrische steps. Vaak, wanneer je een huurstep kiest om je op je vakantie in Londen of Parijs te verplaatsen, zie je toch steeds één bekend model. Echter wordt deze verhuurd door andere bedrijven zoals Bird. De achterliggende unit is echter van niemand anders dan de Chinese fabrikant Xiaomi. Xiaomi staat voornamelijk bekend om o.a. de smartphones, tablets en wearables. In 2016 was zelfs Xiaomi de op 4 na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Nu maken ze een grote entree met hun elektrische step Xiaomi M365.

Elektrische step met of zonder zadel

Naast de enorme power en relatief groot actieradius (topsnelheid van 25 kilometer per uur en respectievelijk 30 km actieradius op een volle accu) heeft de elektrische step ook de mogelijkheid om een zadel te integreren. Een inklapbaar zadel, waarmee je feitelijk een electro scooter ter beschikking hebt. Of je de step voor je woon-werkverkeer wilt gaan gebruiken, meenemen op vakantie of voor andere doeleinden. Wanneer de afstanden, die je met je step wilt afleggen, wat groter worden, is het wel zo fijn om soms even te kunnen zitten terwijl je je verplaatst. Dankzij de geïntegreerde inklapbare zadel heb je deze extra mogelijkheid.

(136)