Nog meer tips om te besparen op uw energierekening

Besparen, de één doet het meer dan de ander, maar uiteindelijk hebben we allemaal het liefst een leuk bedrag over aan het einde van de maand. Niet alleen om niet in financiële problemen te komen, maar ook vooral om leuke dingen te ondernemen of te kopen. Sinds de economische crisis is besparen een hot topic geworden in Nederland. Nog nooit werd er zoveel gesproken over besparen en eigenlijk zien we het overal ook wel terugkomen. Besparen door naar de goedkoopste supermarkt te gaan, besparen door een elektrische auto aan te schaffen, besparen door het energieverbruik in huis te monitoren, besparen door abonnementen af te zeggen. Kortom besparen, besparen en nog eens besparen. In dit artikel worden er een aantal bespaartips beschreven.

Badkamer

imagesDe badkamer is misschien wel één van de grootste energiesluipers van het huis. Niet wordt er alleen veel energie verbuikt, maar ook water. Of flink te besparen op je maandelijkse lasten is het een goed idee om te beginnen met de badkamer. Douche bijvoorbeeld korter. Gemiddeld douchen we zo’n 10 minuten per sessie. Door 5 minuten te douchen kun je alleen al flink wat geld besparen. Ook kun je overwegen om een waterbesparende doucekop aan te schaffen. Heb je een droger staan in de badkamer? Vraag jezelf dan af of je dit wel echt nodig hebt. Kleren kunnen prima worden gedroogd door ze op te hangen. Zorg er wel voor dat je een wasverzachter gebruikt om harde handdoeken etc. te voorkomen.

Overstappen

Door over te stappen kun je jaarlijks flink besparen. Bij overstappen kun je denken aan overstappen van zorgverzekering, autoverzekering, energiemaatschappij, telefoonaanbieder etc. We adviseren altijd om geen langdurige contracten af te sluiten. Niet alleen is het dan lastig om je contract op te zeggen, daarnaast kun je ook niet profiteren van goedkopere acties bij concurrenten. Kijk altijd goed om je heen of je momenteel niet te veel betaalt en hoeveel je kunt besparen bij overstappen. Wanneer je gaat vergelijken, probeer dan altijd te vergelijken via onafhankelijke maatschappijen, zoals Gaslicht.com.

Over-verzekeren

images (1)Hierboven hebben we het al gehad hoe je flink kunt besparen door geregeld over te stappen van zorgverzekering, autoverzekering, energiemaatschappij, telefoonaanbieder etc. In Nederland zijn we er goed in door TE goed verzekerd te zijn en teveel onnodig verzekeren. Sluit alleen verzekeringen af als dat verplicht is, zoals een zorgverzekering en autoverzekering. Is iets als een telefoonverzekering nou echt wel nodig en kun je schade aan je telefoon niet uit eigen inkomen betalen? Kortom, zeg overbodige verzekeringen op.

(140)