Wat is het juiste hondenspeelgoed

Elke hond houdt ervan om met het baasje te spelen. Vaak maakt het niet uit op welke manier. Als je gewoon een rondje loopt met jouw hond door het bos of over het strand vinden ze het al gauw goed. Het is echter wel zo leuk om zo nu en dan jouw hond te verwennen met een leuk cadeau. Veel mensen vinden speelgoed een leuk cadeau om te geven, maar wat is goed speelgoed voor jouw hond. Doordat er veel verschillende honden zijn van groot tot klein en met verschillende karakters is het vaak moeilijk om het juiste hondenspeelgoed te vinden voor jouw hond.

Veiligheid gaat voorop

Het is erg belangrijk dat je let op de vorm van het speelgoed dat je aan jouw hond geeft .Grootte is hierbij erg belangrijk. Wanneer je een klein stuk speelgoed geeft aan een grote hond kan deze ingeslikt worden, waardoor de hond kan stikken of voor darm en maagklachten kan zorgen. Daarnaast kan loshangend stof, elastiek en touwtjes gevaarlijk zijn voor jouw hond. Deze loshangende onderdelen kunnen van het speelgoed afgetrokken worden, waardoor het gevaar voor het inslikken van het stof weer tot nare gevolgen kan leiden. Het is dus erg belangrijk om stevig speelgoed te kopen, waarbij de kans van het uit elkaar vallen van het speelgoed tot een minimum is beperkt. Wanneer je merkt dat het speelgoed zijn beste tijd wel heeft gehad, kan je dit het beste vervangen.

Apporteren in alle vormen en maten

Elke hond vindt het fantastisch, het apporteren. Nu maakt het niet zo veel uit met wat je apporteert met je hond, het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. De meest traditionele manier van het apporteren met je hond is de tennisbal. Een tennisbal is stevig en kan gemakkelijk gegooid worden. Daarnaast is een frisbee erg leuk om mee te apporteren met de hond. Vooral als jouw hond weet hoe hij of zij de frisbee moet vangen. Het is echter wel belangrijk dat wanneer je een frisbee koopt voor je hond, dat deze van het juiste materiaal is gemaakt zodat er geen schade aan het gebit van de hond wordt veroorzaakt. Het beste materiaal voor een frisbee is zacht rubber of nylon.

Een leuk alternatief voor het apporteren is speelgoed dat stuitert. Dit maakt het spelletje ook een stuk interessanter voor jouw hond.

Kortom, het maakt niet zo veel uit wat je koopt voor je hond zolang het maar veilig is. Honden zijn niet zo kieskeurig, zolang er maar leuk gespeeld kan worden.

(73)