Gelukkig worden in de liefde

7 Tips om gelukkig te worden in de Liefde

Onderstaande 7 liefde tips gaan je helpen om gelukkiger te worden in je liefdesleven en helpen je ook op weg als je op zoek bent naar een nieuwe liefde. De rode draad door de 7 tips? Ontspan, sta er positief in en overhaast niets!

1. Laat het verleden in het verleden
Wanneer je iemand nieuw ontmoet, laat geen negatieve gevoelens of in het verleden gebeurde kwetsingen toe in je nieuwe relatie: laat ze daar precies waar ze thuishoren: in het verleden.

2. Je zal niet iemand nieuw ontmoeten in je woonkamer
Nou ja, misschien een leuke jongen die een nieuwe bank komt afleveren, maar de kans is groot dat je niemand gaat ontmoeten door op de bank te blijven hangen. Het leuk van online dating is dat je wel veel vanuit je veilige huiskamer kunt doen, maar de echte stap onderneem je toch pas op die eerste echte date. Ben daar niet bang voor! Wat heb je te verliezen?

3. Geef iemand een kans
Als je een hele waslijst met vereisten opstelt, zoals ‘hij/zij moet lang, donker en knap zijn, staar je daar dan niet blind op! “Probeer misschien zelfs eens in te gaan tegen je type. Het zou wel eens een perfecte pasvorm zijn.

4. Zie het zoeken van een nieuwe liefde als iets positiefs
Alles in het leven heeft twee kanten: een optimistische en pessimistische kant. Die laatste kant verhult angst, die eerste juist energie! Zorg dan ook dat je optimistisch bent, en als je het niet bent, doe dan alsof en je wordt het misschien zelf! Met pessimisme is nog nooit iemand verder gekomen, ook niet in de liefde.

5. Tijd is aan je kant
Neem de tijd bij het leren kennen en gevoel ontwikkelen bij je nieuwe vlam. Iets overhaasten heeft geen zin. De eerste periode is nu juist een van de leukere!

6. Is het niet romantisch?
Alleen maar de liefde van je leven zoeken met alle romatische dooddoeners: zo’n strategie is gedoemd om te mislukken. Niet alles is romantisch en dat hoeft het ook niet te zijn. Als je verliefde mensen vraagt wat ze zo leuk aan elkaar vinden dan zijn het vaak de ‘gewone’, ‘kleine’ dingen!

7. Je bent nooit te oud!
Het is nooit te laat om ware liefde te vinden. Zelfs mensen boven de 60 vinden nog een nieuwe liefde. Liefde is niet leeftijdgebonden, laat dat duidelijk zijn!

Hopelijk heb je wat aan deze tips. Voor een extra spannende tijd kan je ook hier een leuk en persoonlijk cadeau kopen!

(55)