Online shoppen populairder dan ooit

sinterklaasDe koude novembermaanden zijn weer aangebroken en sinds een aantal dagen in Sinterklaas weer gearriveerd in Nederland. Dat betekent naast veel feest, snoep en vreugde ook veel hectiek bij webshops. Bijna iedereen houdt wel van shoppen en sinds de opkomst van de webshop wordt het ons steeds makkelijker gemaakt om aankopen te doen. Waar het vroeger het normaal was om een paar dagen te moeten wachten op je pakketje, is dat tegenwoordig echt not-done! Door de enorme concurrentie zijn webshops ook steeds strengere leveringseisen gaan stellen. Zo is het nu voor een gemiddelde webshop gebruikelijk wanneer een product voor 18:00 uur besteld wordt, het pakketje de volgende dag wordt geleverd. Bij de grotere webshops zoals Bol.com of Coolblue.nl kun je zelfs tot laat in de avond bestellen om je pakketje de volgende morgen in huis te kunnen verwachten.

Drukte tijdens feestdagen

Online winkels geven aan de drukte rond feestdagen zoals Sinterklaas bijna niet meer aan te kunnen. Er moet hoe dan ook gezorgd worden dat een pakketje op pakjesavond geleverd wordt. Wanneer dit niet gebeurd, kan een klant vertrouwen verliezen in de webshop. Je kunt natuurlijk niet met lege handen thuis komen op pakjesavond en je kind moeten vertellen dat Sinterklaas verdwaald is.

De meeste webshops zijn daarom al ruim van te voren goed voorbereid op feestdagen. Directeur van Bol.com geeft bijvoorbeeld aan dat mensen steeds later een bestelling doen, gewoon omdat het kan. Als er op de website staat ‘vandaag besteld voor 21:30 uur, morgen in huis’, dan moet je die belofte ook nakomen. Bijna alle webshops spelen ook in op de feestdagen zoals Sinterklaas. Vaak wordt de website aangepast is het thema van het feest en kun je profiteren van kortingen.
Voordelen online shoppen

Voordelen online shoppen

Een van de belangrijkste redenen dat online shoppen zo populair is geworden, is de opkomst van smartphones en tablets. Waar we ons vroeger niet konden voorstellen om producten online te bestellen met onze telefoon, is dat nu niet meer dan normaal. Het grootste voordeel van online shoppen is en blijft toch wel dat je er de deur voor niet uit hoeft te gaan. Lekker vanuit de bank bladeren door een webshop, producten toevoegen, betalen en de volgende dag in ontvangst nemen. Makkelijker kan bijna niet toch? What’s next? Online producten bestellen en deze dezelfde dag nog ontvangen?! Hoe dan ook zal het ons mensen steeds makkelijker worden gemaakt. Waarschijnlijk vinden we over vijf jaar mobiel shoppen alweer gedateerd.

(73)