Waarvoor gebruiken we onze smartphone?

Internet op je mobiel is de laatste jaren steeds goedkoper geworden. Vroeger was een mobiel internet abonnement niet alleen veel duurder, maar was de snelheid van het internetten via je gsm echt dramatisch laag te noemen. Filmpjes kijken en muziek streamen was in die tijd al helemaal uit den boze. Maar tijden veranderen. Tegenwoordig willen we alles delen met onze vrienden en familie en dus ook veel foto’s en filmpjes uploaden via onze smartphone naar diverse social media platforms. Want de mens is nu eenmaal een sociaal dier die graag wil kijken en gezien worden, en de smartphone met camera is daar natuurlijk een ideaal hulpmiddel bij.

Snelheid mobiel internetten toegenomen

De snelheid van mobiel internet is enorm toegenomen en de ontwikkeling van mobiele telefoons die geschikt zijn voor internet staat ook niet stil. De zogenaamde smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij en zo goed als iedereen heeft er wel een tegenwoordig. Omdat mobiel internet steeds populairder is geworden onder de bevolking, neemt ook het aantal aanbieders van smartphones en mobiel internet drastisch toe. Er is in deze tijd een behoorlijke concurrentie ontstaan op het gebied van mobiel internetten en de dat merken wij als consument in de prijs die je voor een abonnement met smartphone betaalt. Het vergelijken van mobiele abonnementen loont dus echt de moeite.

Gratis mobiel bellen

vergelijk-simonly-logoEr zijn nu zelfs aanbieders van mobiele abonnementen waarbij je niet langer hoeft te betalen voor het bellen en sturen van sms’jes, maar alleen voor het gebruik van mobiele data, dus voor de afname van dataverkeer. Met deze abonnementsvorm wordt eigenlijk aangehaakt bij het gedrag van de gemiddelde smartphone eigenaar. Er is namelijk gebleken dat de consument de smartphone steeds vaker gebruikt voor mobiel internetten en berichten sturen via bijvoorbeeld Facebook en WhatsApp, en dat er steeds minder gebruikt wordt van gewoon mobiel bellen. Op die manier vindt er dus ook een verschuiving plaats in de abonnementen die worden aangeboden. En je raad het al, hoe meer dataverkeer per maand, hoe duurder het abonnement zal worden.
Natuurlijk is er een risico dat bij gratis mobiel bellen er misbruik kan worden gemaakt en mensen massaal gaan bellen. Toch schijnen de meeste aanbieders van mobiel internet zich daar geen zorgen over te maken. Ze geven aan dat dat percentage verhoudingsgewijs toch erg klein zal blijven en waarom zouden mensen opeens heel veel gaanbellen als ze dat voorheen ook niet deden?
De tijd zal het leren, in ieder geval is het zeer interessant om alle ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie in de gaten te houden.

(148)

Posted in ICT