Wannahaves en gadgets 2015

Leuke gadgets als cadeau of voor jezelf als wannahave. In de loop van tijd doen we steeds meer digitaal en mobiel. Helaas is het overgrote deel van mobiele apparaten niet besteed tegen ons hoge gebruikersgedrag. Het meest voorkomende en ellendige probleem van dit moment: een lege accu wanneer je net bezig bent met een bloedstollende titanenstrijd in Clash of Clans. Gelukkig is daarvoor een oplossing: dé Powerbank. Ben je een fanatiek gebruiker van smartphones, tablets  of een ander mobiel apparaat? Dan wordt het zeker tijd voor een powerbank. Deze geweldige Engelse term betekent niks meer dan: een mobiel oplaadstation. Opzich niks nieuws, maar de ontwikkeling gaat zo snel dat er in een korte tijd tal van producenten bezig zijn met de productie hiervan. Een hoge concurrentiestrijd tussen fabrikanten, wat voor ons (als consument) zorgt voor lage prijzen.

Powerbank als oplaadstation

Belangrijk bij de koop van een powerbank is het mAh. Wat? Precies: mAH. In andere woorden: milliampère per uur. Deze term zegt wat over het batterijvermogen. Doorgaans heeft een smartphone minder vermogen nodig dan bijv. een tablet of laptop. Wil je weten hoeveel jouw telefoon heeft? Kijk dan op de achterzijde van de batterij (of technische specificaties van het apparaat). Logischgewijs moet het vermogen (dus: mAh) van de powerbank gelijk of hoger zijn dan het vermogen van het toestel dat jij wilt opladen. Je wilt natuurlijk jouw mobiel apparaat minimaal 1 keer volledig kunnen opladen.

Draadloos geluid

speakerDe powerbank is dus ideal als reserve accu in de tas of tijdens vakantie, bijvoorbeeld op het strand. Vooral als je gezellig met familie of vrienden op het strand aangekomen bent en muziek aan het beluisteren bent met de draadloze bamboombox speaker voor de smartphone. Het laatste dat je wilt, is de muziek dat stilvalt door een lege accu van de smartphone of speaker. Naast, de op bamboo geïnspireerde behuizing, is de draadloze luisterfunctie en geluidskwaliteit een unieke eigenschap. Je legt je smartphone op de box, verbind het vervolgens draadloos met de speaker en je hebt een verbluffende geluidskwaliteit voor een bijzonder lage prijs.

Action camera’s

camVerder gafe gadgets zijn de action camera’s. Ze zijn volop aanwezig in de markt, maar er is maar 1 echte: De nieuwe GoPro Hero 4. Een musthave accessoire bij de GoPro is een selfstick of (beter nog) een gimbal. De gimbal zorgt voor uiterst stabiel beeld, ook als je rent of springt. Film in 4k en zelfs onder water en film (of fotografeer) vanuit verbluffende perspectieven. Nadeel van deze camera’s is wel de korte batterijduur, dus koop een reserve accu of natuurlijk een powerbank.

(122)