Afvallen op verschillende manieren

liposuctie
Tegenwoordig lijkt het wel alsof iedereen bezig is met ofwel afvallen, of aankomen. Niemand lijkt meer tevreden te zijn met zijn of haar lichaam. Daarnaast zweert iedereen bij andere technieken of dieetprogramma’s om zo snel of goed mogelijk veel af te vallen. Sommige mensen eten maar één appel op een dag, een ander eet juist weer geen appels. Ik noem maar wat, maar de meest vreemde diëten bestaan.

Voeding en sport samen

Waar wel heel veel diëtisten en sport coaches het over eens zijn is dat je zowel op voeding moet letten en genoeg moet sporten. Het is niet kiezen, maar belangrijk om het beide te doen. Hierin moet je de juiste balans zien te vinden, wat knap moeilijk kan zijn. Een diëtist kan hier natuurlijk advies over geven. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een coach van het fitnesscentrum als je bijvoorbeeld aan krachttraining doet en een speciaal dieet nodig hebt. Als het goed is kan een instructeur bij de fitnessclub je een en ander vertellen over vetverbranding, calorieën, etc.

Medische ingreep

Een andere manier om vet weg te krijgen is bijvoorbeeld liposuctie van de buik. Wanneer kom je in aanmerking voor liposuctie van de buik? Bij liposuctie worden er sneetjes gemaakt waardoor het vet wordt weggezogen met behulp van een naald. De arts die de behandeling uitvoert weet precies welke hoeveelheid hij of zij weg kan zuigen. Op deze manier hoeft het vet dus niet door het lichaam worden verband maar wordt het direct uit het lichaam verwijderd. De behandeling is zo goed als pijnloos en duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur, uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden. U kunt bijvoorbeeld een liposuctie behandeling bij Nationaal Huidcentrum laten uitvoeren.

Sport methodes

Er zijn ontzettend veel verschillende sporten. De een gaat fitnessen, de ander doet aan teamsport. Wat ook steeds meer aan populariteit wint is sporten in infraroodcabines. Dit wordt ook wel de TFM-Methode genoemd, ofwel Thermo Fysische Methode. Door het sporten in een door infrarood verhitte cabine wordt de vetverbranding gestimuleerd. Daarnaast bevordert dit ook de doorbloeding van de huid en spierweefsels. In de cabine is het 37 graden Celsius, je hoofd blijft echter wel buiten deze cabine zodat deze koel blijft.
Je licht dus op je rug in deze cabine en kan zo allerlei oefeningen uitvoeren. Voor de fanatiekere sporters kunnen deze oefeningen door middel van touwen nog verzwaard worden. Het fijne van de cabine is dat je met minimale inspanning een maximaal resultaat kunt behalen.

(43)