Wat is het voordeel van een personal trainer

peronal trainer
Iedereen kent het spreekwoord voorkomen is beter dan genezen en dat geldt uiteraard ook voor je gezondheid. Zo weet iedereen dat roken en drinken slecht voor je is en dat sport, goede voeding en beweging een positieve invloed heeft op de algehele gezondheid van de mens. Maar het is niet altijd eenvoudig om aan je gezondheid en conditie te werken. In veel gevallen ontbreekt het aan motivatie, doorzettingsvermogen en tijd. Discipline is in veel gevallen het sleutelwoord maar niet iedereen heeft in dezelfde mate discipline tot zijn beschikking. De meeste mensen houden van lekker eten en dat is niet altijd even goed voor de lijn. Eten kan heel lekker zijn en dan is het niet eenvoudig om nee te zeggen en aan je gezondheid te denken. Ook op het gebied van sport is soms een extra duwtje in de rug nodig. Wat je in de praktijk veel ziet dat mensen wel een begin maken met sporten maar al snel de motivatie verliezen en hun sportkleding in de kast hangen. Begeleiding en planning kan wat dat betreft van pas komen. Op het gebied van fitnessen en bewegen kun je bijvoorbeeld denken aan een personal trainer.

Personal training voor het beste resultaat

Kies je voor personal training, dan werk je preventief aan je gezondheid. Veel mensen gaan pas aan hun gezondheid werken als het te laat is en een dokter nodig is. Je kunt echter voorkomen dat je naar de dokter moet, door goed met je lichaam om te gaan. Kies je voor personal training, dan breng je jouw lichaam onder begeleiding in de goede staat.
Sta je in je eentje in de sportschool en zie je het even niet meer zitten, dan is de kans groot dat je de handdoek in de spreekwoordelijke ring gooit. Ben je echter gaan sporten in de vorm van personal training, dan zal je personal trainer ervoor zorgen dat de handdoek niet in de ring eindigt. Een personal trainer zal je namelijk niet alleen trainen, maar ook motiveren om door te zetten. Kies je voor personal training dan kies je voor een effectief begeleidingstraject met optimaal resultaat.

Trainingsschema op maat

Het mooie aan personal training is dat je een trainingsschema op maat krijgt. Ben je echt nog een beginner, dan zul je ook bij het begin beginnen. Ben je al een beetje gevorderd, dan krijg je een ander trainingsschema. Het fijne aan het trainingsschema op maat, is dat je echt sport op jouw niveau. Uiteraard is het trainingsschema haalbaar, wat ervoor zorgt dat je gemotiveerd blijft. Het resultaat hiervan: je voelt jezelf goed, sterk, ontspannen en energiek. Personal training kent dus alleen maar voordelen.

(23)