De juiste spijkerbroek

Iedereen heeft wel een aantal spijkerbroeken in de kast liggen. De spijkerbroek is vandaag de dag nog steeds razend populair onder jong en oud en naar schatting hebben we gemiddeld zeven spijkerbroeken in de kast liggen. Echter zijn er tegenwoordig zoveel verschillende modellen, kleuren en maten dat het niet meer zo gemakkelijk is om de perfecte jeans te vinden. Bij hoeveel van je spijkerbroeken heb je nou eigenlijk het gevoel dat die helemaal perfect zit? Waarschijnlijk niet meer als twee of drie en laat je je andere spijkerbroeken achter in de kast. Soms denk je zelfs “oja die broek had ik ook nog!”.

Het is dus duidelijk dat het niet zo gemakkelijk is om de perfecte jeans te vinden die ook nog eens beetje betaalbaar is. Voor de mensen die het moeilijk vinden om de perfecte jeans te vinden ga ik nu een aantal tips geven.

• Duurder is niet altijd beter! Het is echt niet noodzakelijk om een superdure spijkerbroek aan te schaffen. Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van de jeans. Hoe voelt de
stof aan? Zijn de ritsen goed aangesloten? Neem rustig je tijd om de kwaliteit van de broek te beoordelen en laat je niet opjagen door verkoopmedewerkers.
• Kies de juiste maat. Daarbij is lengte en wijdte even belangrijk! Pas een jeans uit je kast die perfect zit en lees de maat af.
• Heb je lange dunnen benen? Neem geen broek die te strak zit, met name de skinny jeans. Hierdoor lijken je benen nog langer en dunner. Kies een broek die wat losser zit waardoor je benen er
steviger uitzien.
• Heb je korte benen? Kies voor een broek met hoge taille. Hierdoor lijken je benen gelijk langer.
• Heb je kleine platte billen? Kies voor jeans met laag zittende achterzakken of klepzakken.
• Model. Skinny, tapered, straight, bootcut? Dit heeft vooral met persoonlijke voorkeur te maken dus kies altijd jeans waar je je prettig in voelt!

(193)