Minder eten, gezonder leven

Als we de statistieken mogen geloven heeft dertig procent van de volwassenen last van overgewicht. Overgewicht is een steeds groter wordend gezondheidsprobleem wereldwijd en binnen Nederland. Een slecht voedingspatroon en te weinig bewegen is hiervan de oorzaak. We pakken steeds vaker de auto en eten bij voorkeur alleen als het makkelijk en snel kan. De bio-industrie met allerlei smaak toevoegingen aan producten, maken een gezonde levensstijl niet makkelijker. Hierdoor is het Paleo dieet steeds meer in opkomst. Een dieetvorm waarbij alleen maar biologische producten gegeten wordt. Een redmiddel voor de grotere eter met veel overgewicht is de gastric bypass operatie een bekende operatie om af te vallen.

Wat is een gastric bypass operatie?

De operatie staat ook bekend als een maagverkleiningsoperatie. Samen met een maagband en sleeve. is de gastric bypass een operatie welk als doel heeft de maag te verkleinen en het honger gevoel weg te nemen. In andere woorden, je hebt minder honger, je eet minder en kan dus afvallen. Tijdens de operatie kan je de maag laten omzeilen (bypass) / kleiner maken. De maag wordt opgedeeld in een kleine maag. Alles wat je eet komt binnen in de kleine maag en gaat direct naar de dunne darm (bypass). De kleinere maag zit sneller vol, hierdoor krijg je minder honger en zal je ook kleinere hoeveelheden moeten eten. De operatie duurt ongeveer twee uur en kent een herstelperiode van een aantal weken. Na de operatie zal je periodiek controles moeten ondergaan en specifieke vitamines moeten innemen. Onderzoek laat zien dat een dergelijke operatie niet geheel zonder risico’s is en niet altijd het gewenste effect heeft.

De operatie is de meest toegepaste operatie tegen ernstig overgewicht. Niet iedereen kan zomaar de operatie ondergaan. Verschillende testen met diverse artsen moet uitwijzen of je in aanmerking komt voor de operatie. Je mag bijv. niet zwanger zijn en niet overmatig veel drinken of roken. Hiernaast is een belangrijke eis dat je boven het gemiddelde aan overgewicht moet leiden. Dus weeg je een paar kilo teveel, dan kom je niet in aanmerking voor een gastric bypass operatie.

Snel afvallen zonder operatie

Wil je geen operatie ondergaan of kom je niet in aanmerking voor de operatie, maar wil je wel op een natuurlijke wijze afvallen? Glucomannan is een actieve plantaardige stof in de konjac-wortel. Het supplement wordt in capsules geleverd en is rijk aan vezels. Het extract in de capsule zorgt ervoor dat je minder honger hebt. Binnen korte tijd zal je afslanken met glucomannan konjac. Voordeel van het product is dat het rijk is aan vezels, caloriearm en remt bacteriële infecties in voedingsmiddelen.

(151)