Optimaal genieten van je smartphone

Een tijdperk waarin we niet meer kunnen zonder een smartphone. Waar we ook zijn dragen we onze smartphone bij ons. Op het werk, onderweg, in de supermarkt, op de wc etc. Smartphones maken ons leven een stuk gemakkelijker, gemak dient de mens zeggen we dan maar. Ondanks dat we het liefst uren op onze smartphone zitten, raakt de batterij sneller leeg dan we zouden willen. Dit is ook gelijk het grootste minpunt van een smartphone, de batterijduur. Niet alleen gaat de batterij snel leeg omdat de telefoon oneindig veel processen te verwerken heeft maar ook omdat de batterijgrootte relatief klein is. We willen allemaal het liefst een superdunne smartphone, dat betekent ook minder ruimte voor de batterij. Hoe groter de batterij, hoe krachtiger en groter de batterijduur is. Hoe kun je het optimale uit je batterij halen? Hierbij 3 tips.

1. Scherm

1381302769Wat de meeste smartphone gebruikers niet weten of niet goed van op de hoogte zijn is dat het scherm één van de grootste energiesluipers is. We genieten allemaal van superscherpe HD beelden, mooie contrasten, helderheid en een groot scherm. Maar dit kost helaas wel veel energie, waardoor je batterij snel leeg raakt. De tip is dus om de helderheid van het scherm flink te verlagen tot op een niveau wat niet-storend is. Aan het begin is dit even wennen maar daarna kun je genieten van een langere batterijduur.

Animaties

Een andere grote energiesluiper: animaties. Animaties en mooie overlopen in menu’s, het ziet er allemaal prachtig uit, maar gaat helaas zwaar ten koste van de batterijduur. Ook zie ik bij veel mensen nog een bewegend achtergrond, prachtig dat kan ik niet ontkennen maar een groot minpunt wanneer het op batterijduur aankomt. Een tip is om te kiezen voor een donker achtergrond, dit kost minder energie.

Extra oplader of powerbank

$(KGrHqJHJEMFHjO3c(RfBS!dwfvCG!--60_84Ben jij iemand die eigenlijk altijd zijn of haar smartphone gebruikt en je vindt dat je smartphone veel te snel leeg raakt? Dan kun je het eens overwegen om een extra oplader te kopen of een powerbank. Met een extra oplader kun je waar je ook maar bent je telefoon weer opladen, zolang er een stopcontact in de buurt is uiteraard.

Ben je vaak buiten en meestal niet in het bereik van een stopcontact? Kies dan voor een powerbank. Een powerbank is als het ware een extra accu waarmee je je telefoon soms wel 2 of 3 keer kunt opladen, afhankelijk van de capaciteitsgrootte.

(206)