Wat is een haarimplantatie?

Een haarimplantatie is een ander woord voor haartransplantatie. Uit onderzoek is gebleken dat de benaming voor deze behandeling even vaak wordt gebruikt. Een haarimplantatie kent verschillende methodes waar voornamelijk onderscheid wordt gemaakt tussen:

  • Haarstamcel transplantatie methode – ontwikkeld en gepatenteerd door het Hair Science Institute
  • FUE-haarimplantatie methode
  • FUT-haarimplantatie methode

Tijdens deze drie behandelingen worden de haren getransplanteerd. De haren groeien uit tot haarzakjes. De haarzakjes die getransplanteerd worden, worden ook dan grafts of haarimplantaten genoemd. Deze worden vanuit de achterkant van het hoofd geïmplanteerd. Haar boven op het hoofd kan last hebben van haaruitval, vaak zie je dat het haar dunner wordt en uiteindelijk kan het kaal worden. Op dit moment doet kaalheid in zijn trede. Haar op de achterkant van het hoofd is eigenlijk een soort van lichaamshaar, dit omdat lichaamshaar niet gevoelig is voor haaruitval. Wanneer het haar van het achterhoofd naar de kale plek of dunner behaarde plek wordt getransplanteerd zal het haal op de desbetreffende plek groeien. Door de behandeling valt na twee weken het haart eerst uit, waarna het vervolgens weer begint te groeien. Na 3 tot 4 maanden begint het haar weer te groeien. Dit haar zal niet meer uitvallen door haaruitval. 9 tot 12 maanden na de behandeling is het resultaat optimaal.

Prijzen haarimplantatie

De prijzen van de haarimplantatie kan sterk uiten lopen per behandeling. Ook licht het eraan of je al kalend bent en het hele gebied wil laten behandelen of dat het nodig is om enkele gaten op te vullen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om uw inhammen te laten opvullen, dit is een vrij kleine ingreep. De kosten zijn daarom erg afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren zijn als volgt:

  • Hoeveelheid grafts. Met 3000 grafts om een kalend gebied op te vullen is het uiteraard duurder dan wanneer je slechts 200 grafts nodig hebt.
  • De haarkliniek waar u de behandeling laat uitvoeren. Er is geen standaardprijs voor een haartransplantatie. De verschillende haarklinieken in Nederland en België hanteren allemaal andere prijzen.
  • Het land waar u de behandeling laat uitvoeren. Van landen als Polen en Turkije is bekend dat de kosten lager zijn dan in bijvoorbeeld Nederland en België.

(113)