Een artikel schrijven over een onderwerp waarmee je veel lezers bereikt

Het schrijven van artikelen is een leuke bezigheid. Beleef je veel plezier aan het schrijven? Dan is het schrijven van artikelen echt iets voor jou. Het schrijven word nog leuker als je veel lezers bereikt en ook nog wat feedback krijgt. De vraag is alleen hoe bereik je en krijg je mensen zover dat ze jouw artikelen gaan lezen? Uiteraard is dit afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste waar ga je over schrijven? Hoe kom je aan een goed onderwerp en op welke sites ga ik mijn artikel publiceren?

Schrijf een artikel over een onderwerp wat veel mensen aanspreekt

Iedere schrijver of schrijfster is uniek in schrijfstijl. Vaak kies je ook onderwerpen die echt bij jouw persoonlijkheid passen. Dat maakt jouw creatief en uniek in je schrijfwerk. Het geeft alleen geen garantie op veel lezers. Wil je veel mensen of lezers bereiken. Dan is het verstandig om eerst inspiratie en een zoektocht te starten naar onderwerpen die bijvoorbeeld heel actueel of populair zijn. Natuurlijk kun je in een later stadium een artikel publiceren dat misschien wat minder lezers trekt. Een artikel over een onderwerp dat heel goed bij jouw past en wat je graag met anderen wil delen.

Artikelen schrijven voor geld

Een artikel schrijven en er ook nog geld mee verdienen. Je denkt misschien dat is onmogelijk, maar het is echt waar. Kijk maar eens rond en zoek naar dit soort sites op internet. Dan kom je vanzelf verschillende websites tegen waar je zelf geschreven artikelen kunt publiceren. Waarmee ja naar publicatie en wellicht voldoende lezers ook nog eens wat geld kan verdienen. Als schrijven echt je hobby of je passie is dan is dit echt iets om over na te denken. Schrijf je met veel plezier en enthousiasme dan kan je op deze manier je creativiteit kwijt en mooie artikelen gaan schrijven. Mensen kun dan jouw artikelen gaan lezen en je krijgt er dan nog een beloning voor ook. Wil je weten hoe dit precies werkt? Kijk dan eerst eens of je een site kunt vinden waar je zelf geschreven artikelen kunt publiceren.

Voor je een artikel gaat publiceren lees de tekst nog een keer goed door

Wellicht heb je al een aantal mooie artikelen geschreven en sta je op het punt om deze te publiceren. Het is belangrijk dat je voor de publicatie nog een keer de tekst goed doorloopt. Op die manier kan je misschien nog wat spel en taalfouten verbeteren. Maar op die manier kun je ook goed inschatten of de tekst duidelijk leesbaar is. Kijk of je nog ergens een klein tussenkopje moet schrijven. In de meeste gevallen zitten lezers niet te wachten op een grote lap tekst zonder onderbrekingen. Het komt heel vaak voor dat lezers dan al halverwege het artikel afhaken. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Het is daarom belangrijk om tussenkopjes te maken zo dat er wat ruimte ontstaat. Dit zorgt ervoor dat jouw tekst wat gemakkelijker en duidelijker leesbaar is.

(417)