Welke kliniek kies jij?

Turkije is vandaag de dag heel populair als het gaat om het ondergaan van haartransplantaties. En dat zeker niet in de laatste plaats omdat iedereen er vanuit gaat dat de kosten voor een behandeling daar een stuk lager liggen dan binnen de Benelux. Wat echter niet veel mensen weten, is dat de betere haarklinieken in Turkije soms wel degelijk gelijke prijzen hanteren als de haarklinieken hier in Nederland. Let daarbij wel goed op de kwaliteit van de kliniek die je kiest!

Ervaringen

Het is vrij logisch dat je goed onderzoek verricht voordat je bij een haarkliniek onder behandeling gaat. Om jullie een eindje op weg te helpen adviseer ik de website van Haarweb eens te bezoeken. Dit is een forum waar verschillende negatieve, maar ook positieve reacties over haartransplantaties in Turkije zijn te vinden. Lees de reviews van andere mensen goed na, want deze zeggen veel over het verblijf en de behandeling.

Vergelijken

Er zijn verschillende redenen waarom mensen behandeld willen worden bij een haarkliniek. Zo kunnen ze kleine of grote inhammen hebben, last krijgen van dun haar of zelfs helemaal kaal worden. De haarklinieken plaatsen veel foto’s van hun behandelingen op social media en hun website. Doe er je voordeel mee en zoek foto’s op met mensen die een soortgelijke of helemaal gelijke behandeling zijn ondergaan. Op deze manier weet je wat je kunt verwachten en of de kliniek goed werk aflevert.

Waar je extra op moet letten

In Nederland is er een organisatie genaamd de Haarstichting. Zij geven voorlichtingen over onder andere haaruitval en haartransplantaties. Een van hun adviezen is bij minimaal twee haarklinieken op consult te gaan. Dit gaat natuurlijk vrij lastig als je in Turkije de behandeling wilt ondergaan, maar vaak hebben de haarklinieken in Turkije ook een vestiging in Nederland. Daarom kun je er voor kiezen bij de vestiging in Nederland op consult te gaan om informatie te vergaren. Tijdens een dergelijk consult krijg je een goed beeld van de kliniek en het personeel dat hieraan verbonden is. Let hierbij goed op de ervaring van het medisch team, de voor en na foto’s van eerder behandelden, de kosten en de kennis van de persoon die het consult afneemt.

Zekerheid

Er zijn vele klinieken en behandelmethodes tegen haarverlies en kaalheid. Het is daarom ook lastig een keuze te maken bij welke kliniek je je laat behandelen. Wil je zekerheid? Kies dan voor een kliniek in Nederland. Een haarkliniek in Nederland kan jou uitgebreid informeren en na de behandeling kun je gemakkelijk contact onderhouden of langs gaan bij eventuele vragen of klachten. Wel zo prettig…

(4)