Drone film maken

Zoals velen weten, zijn drones de afgelopen jaren onwijs populair geworde, maar wat is nu eigenlijk een drone? Een drone wordt ook wel beschreven als een onbemand vliegtuig die op afstand bestuurd kan worden. Drones kunnen voor een hoop doeleinden gebruikt worden en vaak worden deze gadgets gebruikt om voor het plezier ermee rond te vliegen, maar wist je dat je met deze drone beelden ook een professionele bedrijfsfilm kunt maken?

Hoe werkt een drone?

Allereerst een kleine uitleg over de drone zelf. Een drone is opgebouwd uit een aantal componenten zoals de flight controller. Aan de hand van metingen, bijvoorbeeld de stand van de wind, corrigeert deze controller de drone door de motoren sneller of langzamer te laten draaien. Ook zijn de meeste drones tegenwoordig uitgerust met een GPS module die de positie van de drone meet. Om de drone te laten vliegen zitten er motoren en propellers op de drone, het aantal hiervan is afhankelijk van de grootte van uw drone. Daarnaast kan je aan de drone een camera bevestigen om beelden te maken. Deze drone beelden kunnen worden omgezet om een drone film te maken.

Bedrijfsfilm maken

Bent je van plan een nieuwe bedrijfsfilm te maken, maar heb je hier als bedrijf niet voldoende financiƫle middelen voor? Geen probleem! De drone is een relatief goedkope optie. Je kan als bedrijf een drone kopen maar ook een drone huren. Naast het huren van een drone zijn er ook verschillende bedrijven die zich aanbieden om een drone film voor jouw bedrijf te ontwikkelen. Zelf een drone kopen en een film produceren klinkt gemakkelijk: je neemt een drone, hangt er een camera aan met afstandsbediening en filmen maar. Helaas gaat dit niet zo eenvoudig en dus is een goede keuze om dit uit te besteden bij een gespecialiseerd bedrijf.

Verschillende opties

Heb je al eens nagedacht wat voor soort bedrijfsfilm je wilt hebben? Er zijn hierin verschillende mogelijkheden. Naast de drone, wat natuurlijk spectaculaire beelden geeft en een wow-effect bij de klant creƫert, zou je ook met een goede camera vanuit diverse kanten jouw bedrijf kunnen filmen. Hierbij kan je ook animaties toevoegen. Met animaties kun je abstracte informatie helder en aantrekkelijk visueel maken. Een combinatie van een drone, een camera en animaties kan natuurlijk ook. Ga voor het wow-effect door een drone film te laten maken voor een bedrijfsfilm en start vandaag!

(0)