De voordelen van keramische pannen

We kennen het gevoel allemaal wel. Heb je fijn staan koken in de keuken en zojuist heerlijk genoten van je maaltijd, kun je aan de afwas beginnen. De aangekoekte resten aan de pannen die je er moelijk van af kunt krijgen zijn het grootste probleem. Moeten we dit voor lief nemen of kan dit misschien ook anders?

Anti-aanbaklaag

Wil je geen last meer hebben van die pannen waar alles aan vast blijft plakken tijdens het bereiden van je maaltijd? Dan zou je eens de pannen van Horecarama moeten gaan proberen. Deze hebben een speciale anti-aanbaklaag waardoor er geen voedsel blijft plakken aan de pan als je aan het koken bent. Dit zorgt er voor dat je je eten gemakkelijker op kunt dienen, het voedsel glijdt zo uit de pan op je bord. En het zal zeker de ergernis van vastgeplakte resten voorkomen als je ze schoon gaat maken. Ze zijn eenvoudig en snel schoongemaakt en kunnen zo de kast weer in.

Gezonder eten zonder vet of olie

Een tweede voordeel is dat je je maaltijden zonder vet of olie kunt bereiden. Dit is veel gezonder en geeft ook minder spatten, dus ben je hierdoor nog sneller klaar met schoonmaken. Zo kun je zelfs een eitje bakken zonder hiervoor boter te gebruiken. Het ei zal niet vastplakken en wordt gelijkmatig gebakken. De pannen kunnen daarnaast veel heter worden dan normale pannen. Dit zorgt er voor dat je minder tijd nodig hebt om je voedsel te bereiden dan anders.

Kies wel het goede merk

Het klinkt alsof er alleen maar voordelen kleven aan het gebruik van deze keramische pannen. Maar zoals het voor allerlei producten geldt, geldt ook voor pannen dat er verschillende soorten en maten van diverse merken op de markt zijn. En niet alle leveranciers bieden dezelfde kwaliteit. Zo zijn er bijvoorbeeld klachten te lezen van mensen met pannen die na korte tijd al barsten vertonen of waarbij er zwarte plekken verschijnen op de baklaag. Verstandig is het om vooraf wat klantbeoordelingen op internet te lezen voordat u tot aanschaf van deze pannen over gaat.

(4)