De beste behandeling voor uw tuinbanken en tuintafels

tuinontwerp

Genieten van de tuin

Als het mooier weer begint te worden gaan veel mensen hun tuin opknappen. Sommige doen dat zelf, beetje snoeien, terras aanvegen, etc. Maar er zijn ook mensen die een mooie tuin laten ontwerpen en aanleggen door een tuinarchitect. Het voordeel is dat je dan een tuin kan laten ontwerpen die volledig aan je wensen voldoet. Samen met een tuinarchitect kan er een tuinontwerp en plan van aanpak worden gemaakt. Een nadeel is natuurlijk wel dat er een prijskaartje aan zit, maar als er voldoende budget beschikbaar is zal dat geen probleem zijn. Er is veel mogelijk op het gebied van tuinontwerp en aanleg dus in die zin kunnen zo goed als al je wensen worden vervuld.

Wees zuinig op uw tuinset

Waar uw banken en tafels binnen goed voor zijn, daar zijn uw tuinbanken en tuintafels buiten goed voor. Het grote verschil is wel dat uw banken en tafels binnen geen last hebben van de weersomstandigheden. Uw tuinset heeft dat wel. De zwaarste periode voor uw tuinset is de winterperiode.
Als u niet onnodig veel geld wilt kwijt zijn aan uw tuinset, dan moet u ervoor zorgen dat u uw tuinset goed beschermt. De beste oplossing is als u deze opbergt in uw tuinhuisje, schuur, garage of op de zolder. Op deze plekken hebben uw tuintafels en tuinbanken het minste last van het weer en de temperatuur.
Ook het gebruik van beschermhoezen zou een goede vervanger kunnen zijn wanneer u geen ruimte heeft om de set binnen op te ruimen. De hoezen zorgen ervoor dat de tuinset niet in aanraking komt met sneeuw, vocht, regen, ongedierte en andere troep. De hoezen bestaan er in een aantal standaardformaten en zijn er te verkrijgen in verschillende soorten kwaliteiten. Let er wel op dat de hoezen wel van dusdanige kwaliteit zijn dat deze de hele winter mee gaan.

Wees zuinig op uw tuinkussens

Als u in het bezit bent van een tuinset, dan bent u hoogstwaarschijnlijk ook in het bezit van tuinkussen. Als u deze kussens ook de volgende jaren wilt gebruiken, dan moet u ervoor zorgen dat deze uit het bereik van vocht en ongedierte blijft. Daarvoor kunt u deze het beste in een hoes op kamertemperatuur bewaren.
Kortom, het beste is het als u uw tuinset binnen opslaat, kan dat niet, dan voldoet een hoes ook. Tuinkussen kunnen het beste in een hoes binnen worden opgeslagen.

(36)