Fieldmarketing op basis van promotions

fieldmarketing
Fieldmarketing bestaat uit een aantal verschillende facetten. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de promotions, om bijvoorbeeld een nieuw merk of product onder de aandacht te brengen. Met name voedingsmiddelen lenen zich hier uitstekend voor, aangezien de promotions binnen fieldmarketing de doelgroep de kans bieden het product uit te proberen. Zorg voor een slokje van een nieuw drankje, een hapje van een nieuw zoutje of wellicht een kleinverpakking met kauwgom.

Uitdelen van samples

Het uitdelen van samples past uitstekend binnen promotions, waarmee fieldmarketing zorgt voor belangrijke toegevoegde waarde voor de doelgroep. Door de samples op de juiste plaats en tijd aan te bieden zorgt fieldmarketing bovendien voor een positieve associatie tussen het merk en de promotie, waardoor de marketing zowel op de korte als langere termijn voordelen biedt. De doelgroep kan het product direct uitproberen of eventueel vragen stellen. De positieve associatie zal er op termijn voor zorgen dat de doelgroep gemakkelijker voor het aangeboden product kiest, bijvoorbeeld bij een keuze voor het schap met een groot aantal verschillende merken.

Juist plaats en tijd

Het is binnen fieldmarketing en met name bij promotions van groot belang om aanwezig te zijn op de juiste plaats en de juiste tijd. Vind een locatie waar de doelgroep graag komt en bij voorkeur behoefte heeft aan het product waar het om gaat. Dat klinkt nog wat vaag, maar betekent dat je een verfrissend drankje aanbiedt op een drukke boulevard aan het strand, terwijl kauwgom een goede keuze is in een straat vol restaurants waar de doelgroep net heerlijk gegeten heeft. Denk na over wat de doelgroep bezighoudt en wanneer zij behoefte hebben aan het product. Op die manier leidt fieldmarketing en in het bijzonder promotion tot het beste resultaat.

Caring Fieldmarketing

Een goed voorbeeld van een bedrijf dat is gespecialiseerd in fieldmarketing is Caring Fieldmarketing, een full service fieldmarketing bureau dat al 30 jaar expertise heeft op het gebied van het inzetten van flexibele buitendienst teams voor Sales, Merchandising en Shopper Activation. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verbeteren van het presenteren, verkrijgbaarheid en de verkoop van diensten en producten, voor zowel merkfabrikanten als retailers.
Meer dan 70% van de aankoopbeslissingen wordt op de winkelvloer genomen, daar waar uw product en de consument met elkaar in contact komen. Het juiste moment om voor u het aankoopgedrag voor u te beïnvloeden. Caring Fieldmarketing zorgt ervoor dat zij overgaan tot de juiste aankoop: uw product.

(40)