Duurzaam straatmeubilair maakt opmars

Gerecycled materiaal krijgt steeds meer populariteit. Onlogisch in deze ontwikkeling niet. Het is duurzaam, goed voor het milieu en biedt bovendien uitstekende mogelijkheden om nieuwe producten te maken. De laatste tijd zien we ook in het straatbeeld een opvallende verschijning: duurzaam straatmeubilair.

Een van de grootste aanbieders op dit gebied is Parkmeubilair-stadsmeubilair.nl
Deze winkel biedt de mooiste exemplaren van gerecycled straat- en stadsmeubilair aan. Het kunststof meubiliar bestaat over het algemeen uit planken gemaakt uit gerecycleerde kunststof overschotten van zeer hoge kwaliteit. Het laat zien dat oud materiaal goede gebruikt kan worden voor nieuwe meubels in onze leefomgeving.

Soorten meubilair

De diversiteit van de meubels is zeer groot. Van zitbanken tot picknicktafels tot bloembakken. Het biedt de mogelijkheid om straten, parken en tuinen in te richten met deze producten. Er wordt veel gebruik gemaakt van kunststof planken die bestaat uit een mengvorm van HDPE en LDPE kunststof. Deze grondstoffen worden gemalen en gemengd en samengesmolten onder een zeer hoge temperatuur. Daarna wordt het materiaal in matrijzen geperst. Het product dat vervolgens vrijkomt is knoestvrij, egaal van kleur en kenmerkt zich door een generfde en lichtglazende structuur.

Bloembakken

De bloembakken van de aanbieder zijn bijzonder te noemen. Ze kunnen uitstekend worden gebruikt voor een afscheiding tussen terrassen of wegen. Bijna alle bloembakken zijn voorzien van afwateringsgaten die ervoor zorgen dat er geen sprake is van overtollige regen dat blijft staan.

Picknicktafels

Een ander prachtig exemplaar uit de collectie is de picknicktafel. Er zijn verschillende soorten uitvoeringen. Vooral de luxe uitstraling maakt ze geschikt voor bijna iedere locatie. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook heel goed inbeelden op een mooi, modern en strak plein. Of in de natuurlijke omgeving van bossen, parken en campings. Ook voor de picknicktafel geldt: duurzame materiaal die onderhoudsvrij zijn. Omdat het buitenmeubels zijn is de weersbestendingheid van het materiaal zeer belangrijk.

(9)