Hoe isoleert u uw woning?

U woont naar alle tevredenheid in uw nieuwe, net aangekochte woning. U hoeft een nieuwe keuken laten plaatsen, de badkamer is vernieuwd en zo zijn er nog een aantal zaken onder handen genomen die aan vervanging toe waren. U had daar een bepaald geldbedrag voor opzij gezet. U hebt vervolgens uw nieuwe huis zowel van binnen als van buiten goed in de verf gezet en het huis naar eigen smaak ingericht. Alles is naar wens lijkt het. Maar wat veel mensen niet weten is dat er behoorlijk bespaard kan worden op de energierekening door het goed isoleren van uw woning.

Spouwmuur isoleren

spouwmuur isolerenEen van werkzaamheden die aanzienlijk bijdragen aan een betere isolatie is het isoleren van de spouwmuur. Spouwmuren bestaan eigenlijk uit twee muren, de buitenmuur en de binnenmuur. Daartussen in zit een ruimte die we de spouw noemen. Die ruimte wordt opgevuld met isolatiemateriaal zoals glaswol of polystyreen. Er zijn speciale bedrijven die deze spouwmuurisolatie kunnen uitvoeren. In de buitenmuur worden dan gaten geboord waar een slang in wordt gestopt. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal in de ruimte tussen de muren gespoten. Alleen deze procedure scheelt al enorm. Het grote voordeel van isoleren is natuurlijk vooral dat er enorm bespaard kan gaan worden op de stookkosten. Er ontsnapt namelijk veel minder warmte op deze manier, of anders gezegd, het huis blijft prima op temperatuur.

Dubbel glas

Wat natuurlijk ook veel scheelt, is het aanbrengen van dubbel glas of isolatieglas in de woning. Er bestaan verschillende soorten isolatieglas, ieder met hun eigen isolatiewaarde. Ook op deze manier kunt u een hoop energie besparen wat u weer terug zult zien op de eindafrekening. Uiteraard hangt er een prijskaartje aan het plaatsen van dubbel glas, maar uiteindelijk verdient dat zichzelf weer terug. En een bijkomend voordeel van dubbel glas is ook dat het geluidsisolerend werkt, wel zo prettig natuurlijk.

Dakisolatie

Ook het goed isoleren van het dak kan bijdragen tot een goede isolatie en energiekosten besparen. Warme lucht trekt omhoog en kan zonder goede dakisolatie eenvoudig via kieren en gaten verdwijnen uit de woning. Dat wordt dus voorkomen door een goede dakisolatie. Ook hiervoor kunt een bedrijf inschakelen dat gespecialiseerd is in het isoleren van woningen. Vaak wordt er dan onder de dakpannen een isolerende laag aangebracht en oude kapotte dakpannen vervangen.
Als u al deze werkzaamheden heeft laten uitvoeren zult u kunnen constateren dat uw energierekening behoorlijk omlaag zal gaan. Bovendien is minder energieverbruik ook nog eens goed voor het milieu.

(246)