Een bezoek aan Drenthe is meer dan de moeite waard

Wilt u een weekendje genieten van ultieme rust in een gemoedelijke omgeving? Dan is een bezoek aan de provincie Drenthe meer dan de moeite waard. Van hunebedden tot lekkere restaurants. Van vriendelijke inwoners tot bijzondere natuur.

4 redenen om een bezoek te brengen aan Drenthe

1. Veel natuur
In Drenthe is veel natuur. Het behoort zeker tot de mooiste provincies van Nederland. In de bossen en op de hei in Drenthe voelt het ver van de bewoonde wereld. Hier kun je rust vinden. Er zijn liefst drie Nationale Parken in de Drenthe. Daarnaast is de provincie te verdelen in veengebieden en zandgebieden. Het oude landschap met bos, heide en kronkelende beekjes is zeer fraai te noemen. Het ademt sfeer en rust uit.

0524-casita-luna-midden-drenthe-03-600

2. Authentieke inwoners
Drenthe heeft inwoners die erg traditioneel zijn. Het dialect dat ze spreken is bijzonder. Het ‘Drents’ is als dialect van het Nedersaksisch officieel erkend als regionale taal. Wie in Drenthe de bevolking leert kennen, die maakt kennis met de vriendelijkheid die bij deze provincie hoort.

3. Drentse streekgerechten
Een paar dagen er tussenuit, dat betekent ook lekker smullen. Drenthe kent veel traditionele en overheerlijke streekgerechten. Tegelijkertijd zijn er veel plekken en restaurant waar u hiervan kunt genieten. Een bijzonder locatie is een hotel in Diever.. Dit is typisch zo’n traditionele plek waar je kunt genieten van de rust en waar menu’s met Drents weidevlees, wild en groenten regelmatig wisselen. Ook gebruikt en verkoopt Diever Drentse mosterd, vruchtenjam, honing, bier, advocaat en nog veel meer. Kortom, dit is een van de vele charmante plaatsen waar je letterlijk de provincie kunt proeven.

drenthe

4. Oudheid
Wat we absoluut niet mogen vergeten aan Drenthe: dat zijn natuurlijk de hunebedden. De oudheid en de geschiedenis van deze provincie is adembenemend. Deze hunebedden zijn gebouwd in de nieuwe steentijd, het Neolithicum, van 3450 tot circa 3250 v.Chr. Ze zijn gebruikt tot circa 2850 v.Chr. Van de 54 hunebedden die Nederland kent, staan er 52 in de provincie Drenthe. Het grootste hunebed ligt in Borger. Hier liggen zelfs dertien hunebedden bij elkaar. In het Drents museum in Assen is tevens veel te zien over de hunebedden en de bouwers van de bijzondere monumenten. Het langste hunebed ligt op de Schimmeres bij Emmen. Aan de voet van de Havelterberg bij Erp liggen twee hunebedden waarvan ook de een-na-langste hunebed van Nederland, met een lengte van achttien meter.

Veel plezier in Drenthe!

(446)