Je sloten laten vervangen

In verschillende situaties kan het vervangen van de sloten op ramen en deuren in huis interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan een situatie, waarin je de sleutel van je voordeur aan een externe partij wilt geven voor de uitvoering van een verbouwing of renovatie. Je wilt voorkomen dat zo’n partij de sleutel van je woning bij kan laten maken en daarmee na de uitvoering van de werkzaamheden nog in huis kan komen. Door het slot tijdelijk te vervangen ga je dit tegen. Sloten vervangen is ook interessant, wanneer je de beveiliging van je woning wilt verbeteren. Zeker oudere woningen maken vaak nog gebruik van sloten die inmiddels niet meer veilig zijn.

Zelf sloten vervangen door nieuwe cilinder te plaatsen

Concreet betekent sloten vervangen vaak het vernieuwen van de cilinder in het slot. Andere onderdelen, zoals het schild wat over de cilinder geplaatst wordt, hoeft niet vervangen te worden in de meeste gevallen. Een cilinder plaatsen is niet iets wat je per definitie door een slotenmaker moet laten doen. Op internet vind je websites met handige video’s, waarin wordt toegelicht hoe je zelf een cilinder vervangt. Een slot vervangen is lastiger, wanneer je bijvoorbeeld van een cilinderslot met twee contactpunten gaat naar een slot met vier contactpunten.

Slotenmaker inschakelen bij een slot vervangen

In dit laatste geval is het verstandig de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan het bestaande slot vervangen voor een kwalitatief beter alternatief met een groter aantal verbindingspunten in het kozijn. De kans op een succesvolle inbraak neemt hiermee sterk af. Moet het slot met spoed vervangen worden? Veel slotenmakers bieden de hulp van een spoeddienst aan, welke 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is om je hierbij te helpen. Houd er rekening mee, dat dit vaak hogere kosten met zich meebrengt dan het tijdens kantoortijden inschakelen van een slotenmaker.

(43)