Snel je kapotte sloten laten maken

Bij een kapot slot wil je niet altijd tot een volgende werkdag moeten wachten met het inschakelen van een slotenmaker. Kapotte sloten kunnen tot gevolg hebben, dat je de woning niet meer in kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan een beschadigd slot als gevolg van een afgebroken sleutel. Wanneer je niet bij de achterdeur kunt komen of bijvoorbeeld in een appartement woont, zal een slotenmaker het afgebroken deel van de sleutel moeten verwijderen om de deur weer te kunnen openen. Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoeddienst aan voor dit soort situaties. Zo hoef je niet lang te wachten, voordat het slot hersteld is.

Inschakelen van de spoeddienst van slotenmakers

De spoeddienst van een slotenmaker staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar, om het kapotte slot te vervangen. Handig, want zo word je ook op de late avond en bijvoorbeeld in het weekend voorzien van hulp bij schade aan het slot. Een slotenmaker zal altijd proberen het bestaande slot te repareren, door het afgebroken stukje sleutel bijvoorbeeld vakkundig te verwijderen of een bevroren slot te laten ontdooien. Wanneer dit niet meer mogelijk of de cilinder al beschadigd is, zal de slotenmaker het slot direct voor je vervangen.

Kapotte sloten vervangen bij een inbraak

Ben je het slachtoffer geworden van een inbraak in huis, waarbij inbrekers het slot met veel geweld hebben opengebroken? Zorg er in zo’n geval altijd voor, dat de politie de schade bekeken heeft om eventuele sporen veilig te stellen. Mogelijk wil ook de verzekeraar eerst langskomen, voordat de schade hersteld wordt. Overleg dit met de betrokken partijen, voordat je de spoeddienst van een slotenmaker benadert voor het herstellen van de schade aan het slot. De kosten voor het laten repareren of vervangen van sloten worden in dit geval vaak vergoed door de verzekeraar.

(47)