Jouw woonkamer nooit uit de trend

Net als bij kleding is er op het gebied van interieur, design en materialen elk jaar weer een nieuwe trend. Uiteraard is het wat duur om elk jaar een nieuwe tafel te kopen, vandaar deze blog over de ultieme ruimte dat het altijd goed doet. Er zijn namelijk een aantal handige trips waardoor jouw woonruimte nooit uit de trend gaat. Door bijvoorbeeld een tafel een nieuwe kleur te geven kun je al veel verschil maken. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat de tafel goed in de ruimte past.

Meubelen

Houten meubelen doen het altijd goed. Door de neutrale uitstraling past deze stijl meubelen in bijna elke ruimte. Het mooie aan houten meubelen is dat je ze heel simpel een andere tint kunt geven. Tegenwoordig zijn er veel verschillende tinten beits verkrijgbaar, waardoor je jouw meubelen een geheel nieuwe look en feel kan geven. Daarnaast is hout altijd in de mode. Hierbij moet je dus wel rekening houden met de verschillende tinten. De ene keer is een lichte tint helemaal hip waar het jaar erop dit echt niet meer kan. Wat leuk is om te doen, is het blijven experimenteren met verschillende kleuren en tinten. Zo blijf je niet alleen meegaan met de nieuwste trends, maar krijgt de ruimte continu een nieuwe look en feel.

De kleuren van 2017

2017 is bijna voorbij en er zijn zeker een aantal trends voorbij gekomen. Zo waren de kleurentrends van 2017 ‘Tijdloos elegant’, ‘Puur’ en ‘Kracht’ helemaal in.

Tijdloos elegant

De trend Tijdloos elegant heeft een mooie balans tussen warme en koude kleuren wat een zeer elegante uitstraling heeft. De inspiratie voor deze trend is het verleden met het koningsblauw.

Puur

De trend Puur gaat met name in op het creëren van rust. Hierbij zijn zachte en vooral rustige kleuren erg belangrijk. Deze kleuren in combinatie met een minimalistische inrichting zorgt ervoor dat de ruimte een rustige uitstraling heeft. De voordelen van deze inrichting is dat je, je makkelijker kan focussen doordat de hele ruimte erg rustig is. De inspiratie waar deze trend uit is ontstaan is ook het terugbrengen van de essentie.

Kracht

De trend Kracht heeft een opvallende en krachtige uitstraling. Waar bij de trend Puur rust en minimalisme de belangrijkste inspiraties waren, zijn hier creativiteit en uitgesprokenheid de inspiratiebronnen. Het belangrijkste bij de trend Kracht is om buiten de lijntjes te tekenen. Doe eens wat anders dan anders.

Kortom, wil jij altijd mee met de nieuwste trends van het moment? Houd de trends goed in de gaten en ga mee. Bekijk welke kleuren het beste bij jou passen en maak aan de hand van deze kleuren een keuze voor een trend, zodat jouw tafel en de ruimte waarin deze staat weer helemaal van de tijd zijn.

(11)