Het kopen van een vaatwasser

Winkelen voor een afwasmachine kan leuk zijn als u wat u nodig hebt en een concreet plan hebt plaats voordat je naar de winkel gaat! Of u een bestaand model vervangt of u koopt er een voor de eerste keer, u wilt er zeker van zijn dat u de beste vaatwasser voor uw behoeften kiest. We hebben het proces vereenvoudigd met onze vaatwassergids. Wij geven u zeven belangrijke stappen voor succes bij het kopen van uw volgende vaatwasser. Zorg ervoor dat u deze handleiding leest voordat u naar de winkel gaat!

Ken uw prijsklasse

De meest goedkope afwasmachines beginnen net onder 300 euro . Dit zijn de meest basis modellen en zijn geweldig als je gewoon wassen en de fundamentele functies wilt en niet de zorg over lawaai hebt of dure functies. Er zijn vele complete modellen in de range van 400 tot 600 euro. Bovendien, vindt u vele leuke high-end vaatwassers die fluisterstil zijn in het bereik van 600 tot 900 euro. De duurste vaatwassers in de markt van vandaag kunnen oplopen tot maar liefst 1.500 tot 1.700 euro. Zorg dat u niet overbesteedt aan een vaatwasser. U hoeft niet de beste vaatwasser op de markt, slechts één dat het beste overeenkomt met uw behoeften. De prijsklasse die waarin u in zal vallen, zal grotendeels afhangen van de functies die we hieronder bespreken.

De juiste type vaatwassers

Een van de eerste en meest belangrijke te overwegen kwesties is het type vaatwasser dat u nodig hebt. Er zijn drie hoofdcategorieën te onderscheiden:

 • Ingebouwde vaatwassers – Dit zijn de gebruikelijke modellen, gemaakt om te passen onder het aanrecht in uw keuken. Ze hebben geen afgewerkte kanten omdat ze geïnstalleerd moeten worden onder het aanrecht tussen kasten of tegen een afgewerkte rand.
 • Lade vaatwasser – Dit is een ondertak van de ingebouwde vaatwassers. Ze zijn net als ingebouwde vaatwassers, alleen hebben zij een lade in plaats van een deur die opengaat. Deze unieke modellen waren gepionierd door fabrikant Fisher & Paykel en zijn zeer populair zijn geworden.
 • Draagbare vaatwassers – Draagbare vaatwassers zijn ontworpen om aan te sluiten op het aanrecht.  Ze worden meestal gebruikt in appartementen of woningen waar er geen ruimte voor een ingebouwde vaatwassers om te worden geïnstalleerd.

Begrijpen hoe vaatwassers zijn gebouwd

vaatwasserinterieurs en de deurvoeringen zijn meestal gemaakt van of roestvrij staal of kunststof en soms een mix van beide materialen. Roestvrij staal is toegepast op alle van de beste vaatwasser modellen omdat het bestand is tegen vlekken en geuren niet behouden worden. Kunststof is minder duur en wordt meestal gebruikt in goedkopere vaatwassers. De meeste fabrikanten maken met plastic sprays zilverwerk manden en andere interieur delen. RVS interieur is wat stiller, omdat als het water spettert tegen roestvast staal het minder lawaai maakt dan plastic. U zult merken dat als je kijkt naar de prijzen: als u omhoog in de prijs gaat, des meer RVS de vaatwasser bevat aan de binnenkant. Sowieso is het belangrijk om in uw achterhoofd te houden dat sommige typen vaatwassers niet makkelijk vervangbare onderdelen hebben. Bijvoorbeeld, Miele onderdelen zijn veel in de omloop en makkelijk verkrijgbaar

Hoe stil is stil genoeg voor u?

Sommige mensen zeggen dat hun meest belangrijke overweging voor het kopen van een vaatwasser het geluidsniveau is. Ze willen dat vaatwassers worden gezien en niet gehoord! Het geluidsniveau van de afwasmachine terwijl ze in gebruik zijn wordt gemeten in decibel of dB. De meting van de dB bepaalt hoe stil een vaatwasser is. Vaatwassers zullen variëren van ongeveer 39 dB (stilste) tot ongeveer 62 dB (hardste). Een vaatwasser met een meting van 52 dB of lager is redelijk rustig, vooral in vergelijking met de meeste oudere vaatwassers. De meeste mensen winkelen voor een vaatwasser onder de 46 dB. Dit is zeer rustig. Wanneer je naar beneden gaat tot 40 dB of lager, hoort u vrijwel niets, zelfs wanneer u naast de machine staat. De meeste consumenten hebben niet veel onder 46 dB nodig. De stilste vaatwasser op de markt is the kitchenhelp KDTE254ESS met slechts 39 dB. Veel vaatwassers in dit bereik zijn zo stil dat zij beschikken over een indicatielampje op de buitenkant of een licht dat op de vloer schijnt, zodat u weet dat ze in gebruik zijn! Hier zijn een paar vuistregels:

 • 39-46 dB – onhoorbaar tot zeer rustig
 • 47-52 dB – stilte tot vrij rustig
 • 53-62 dB – luidruchtig tot te luid

Wat u moet weten voordat u naar de winkel gaat

Voordat u vertrekt om te kijken naar modellen in de winkel, is het belangrijk om een paar fundamentele specificaties en ideeën te weten die niet onbelangrijk zijn:

 • De afmetingen van de openingen:
  • De hoogte van de vloer aan de onderkant
  • De breedte van de opening
 • Weten wat uw budget is, zodat u het veld kunt verfijnen en kijken voor de beste keuzes in uw prijsklasse
 • Denk na over essentiële functies die u niet wilt missen, bij de aankoop van uw vaatwasmachine
 • Weten welke maat uw glazen, kommen en pannen zijn, zodat je een vaatwasser koopt die qua ruimte zal voldoen om alle vaat fatsoenlijk te wassen

 

(20)