Lekker schoonmaken?

Schoonmaken in huis

Iedereen heeft er in zijn leven mee te maken, schoonmaken van het huis. De afwas moet worden gedaan, de ramen gezeemd, de stofzuiger moet regelmatig worden ingezet, kortom, we maken heel wat uren in ons leven schoon. Logisch ook natuurlijk, want anders zouden we vervuilen met alle gevolgen van dien.

Denk aan de vele ziektes die er bijvoorbeeld vroeger waren in de tijd dat er geen goede toiletten bestonden en de mensen hun behoefte gewoon op straat deden. Binnen een mum van tijd braken er toen allerlei zeer vervelende ziektes uit zoals de pest, cholera en noem maar op.

Gelukkig is die tijd, althans in de meeste landen, voorgoed voorbij maar toch moeten we alles wel netjes blijven schoonmaken. We verzorgen ons lichaam immers ook iedere dag, tandenpoetsen douchen, haar wassen, het hoort er allemaal bij. Maar een groot nadeel van het huishouden en dan vooral schoonmaakbezigheden is dat een en andere behoorlijk wat tijd in beslag neemt en het moeilijk is om de dingen echt goed schoon te krijgen.

Schoonmaken met een stoomreiniger

Zeker met huisdieren en kleine kinderen in huis is het soms erg moeilijk om hardnekkige vlekken uit het tapijt te krijgen of de ramen goed schoon te maken door alle vette handjes en neuzen die er op komen te zitten. Dan is een stoomreiniger een echte uitkomst.

Met een krachtige stoomreiniger kunt u uw tapijt vol moeilijk te verwijderen vlekken weer als nieuw krijgen, maar ook uw ramen en kleding kunt u uitstekend reinigen met behulp van stoom. Vaak hebben de diverse stoomreinigers diverse stoom standen en kan de ondergrond worden ingesteld die moet worden schoongemaakt.

Een ander groot voordeel van een stoomreiniger is, dat zo goed als alle bacteriën worden gedood tijdens het schoonmaak proces. En het mooie is dat dit alles gebeurd zonder het gebruik van chemicaliën, een aanrader dus voor ieder huisvrouw en schoonmaakster die regelmatig moeten schoonmaken.

Keuken lekker schoonmaken

Als je bezig bent met schoonmaken zijn er altijd plekken in het huis waar je extra goed schoon moet maken. Zoals de wc en badkamer maar vergeet de keuken ook niet. Zeker als je servies hebt. Dat wordt nog regelmatig vergeten om dat schoon te maken. Niet zo raar als je het niet gebruikt maar het is wel noodzakelijk want het wordt vaak vergeten. Dus als je toch bezig bent kan je net zo goed dat ook gelijk meenemen.

 

 

(10)