Kantoormeubelen uitzoeken

Uw kantoor is uw belangrijkste visitekaartje. Iedere collega, klant of nieuwe medewerker die het pand binnenloopt moet de bedrijfsfilosofie en kernwaarden aan het interieur af kunnen lezen. Maar hoe te beginnen met deze interieurinrichting? Want de meubelen die uw voorkeur hebben moeten wel perfect in de kantoorruimte passen én comfortabel genoeg zijn om er uren op door te brengen. Een oplossing is natuurlijk het inhuren van een projectinrichter, maar u kunt het ook zelf doen aan de hand van onderstaande inrichtingstips.

Budget

Het belangrijkste onderdeel en de start van iedere inrichtklus: hoeveel budget stelt u beschikbaar? Zodra dat vastgesteld is kan er pas gezocht worden naar de juiste meubels. Omdat er in elk bedrijf personeelsverloop plaats vindt, is het aan te raden om altijd tien tot vijftien procent  te besteden aan het huren van kantoormeubilair. Zo heb je altijd ruimte voor een nieuwe, tijdelijke werknemers en kun je de gehuurde meubels eenvoudig weer terugbrengen zodra deze vertrokken zijn. Goede tijden.

Open ruimtes

Het huidige werken vraagt om openheid, niet alleen op de werkvloer maar ook in de opzet van de werkplekken. Waar de kantoren in het verleden vol stonden met cellen kantoren die de ruimte opdeelden in kleine kamertjes, is de huidige trend een grote open ruimte. En heeft u tijdelijk behoefte aan privacy? Er zijn complete work_boxen die gehuurd kunnen worden of u zet een verrijdbare scheidingswand neer.

Het ‘Nieuwe Werken’

Het Nieuwe Werken roept directeuren op om flexibel met hun werkplek om te gaan: zowel vanuit huis als op het kantoor moeten medewerkers toegang hebben tot hun eigen desktop. Hoewel er veel thuis gewerkt kan worden blijft het kantoor de basis voor een ontmoeting met collega’s of klanten. Deze ruimte dient daarom zo ingericht te worden dat er zowel individuele werkplekken zijn, als ruimtes om informeel te overleggen. Die ruimtes kunnen bijvoorbeeld ingericht worden met loungebanken om aan te werken om te overleggen.

Blijf kritisch

Waar je ook besluit je kantoormeubelen te kopen of te huren blijf altijd goed nadenken. Het gaat erom dat je niet alleen goede kwaliteit wilt hebben maar ook dat het geen rib hoeven te kosten. Oftewel denk er goed over na voordat je iets ga kopen maar als je het dan toch wilt kopen dan kan je het beste dat doen bij een betrouwbaar bedrijf waarvan je weet dat ze alleen de beste kwaliteit hebben en alleen het beste voor met je hebben.

 

 

(4)