Waar let je op bij het kopen van een CV ketel?

Een CV ketel is iets dat vaak standaard al n je huis zit aangesloten zodra je er gaat wonen. Om de CV ketel zo goed mogelijk te houden en zo min mogelijk energie te verspillen, moet deze echter wel worden bijgehouden. Soms in het zelfs het beste om een CV ketel te vervangen. Oudere CV ketels zijn namelijk minder zuinig waardoor je vaak meer geld kwijt bent. Waar moet je verder op letten bij het kopen van een CV ketel?

cv ketelWaar hang je hem?

Vraag bij je aankoop goed na hoe hard en welke geluiden de ketel maakt. Sommige ketels zijn extra stil gemaakt, maar de wat oudere ketels kunnen een aardig geluid produceren. Heb je de ketel bij je slaapkamer hangen is dit dus misschien niet de beste optie. Ook het gewicht van de ketel is een punt om op te letten. Als deze op zolder staat kun je beter voor een wat lichtere ketel gaan aangezien hij ook nog naar boven getild moet worden.

Warmte

De CV ketel zorgt uiteraard voor warmte in je huis. Hoe groter je huis is, hoe meer warmtecapaciteit je nodig hebt. Ook ligt het er per ketel aan of je op 2 plekken tegelijk warm water hebt. Wil je kunnen douchen zonder dat deze opeens koud wordt omdat iemand in de keuken warm water pakt voor de afwas? Dan doe je er goed aan een combiketel te nemen.

Kennis

Heb je een goede kennis van CV ketels? Dan kan je er best een nemen die wat ingewikkelder is. Heb je echter geen verstand van de ketel en weet je alleen waar hij staat en wat hij doet? Dan kan het erg vervelend zijn als er een storing is. Kies in dat geval een eenvoudige ketel waarbij je zelf weet wat je kunt doen om een storing op te lossen.

onderhouden

Controle

Als het goed is wordt er een controle uitgevoerd door het bedrijf waar je de ketel koopt. Sowieso moet de ketel die je koopt voldoen aan eisen van veiligheid. De betrouwbaarheid wordt vergroot door een goed onderhoud. Een installateur komt meestal eens in het jaar langs om te kijken of alles nog goed en veilig werkt. Ook Slotboom doet dit graag voor je als je een ketel bij ze aanschaft.

Zuinig

Als je een zuinige ketel zoekt zul je snel uitkomen op een HR (hoog rendement) ketel. Deze zorgt ervoor dat je via condensatie van water een relatief hoge verbranding bereikt in je ketel. Daarom is de energie een stuk zuiniger. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat je ook minder geld kwijt bent.

(143)